PSD=PCR! „Tânăr” de perspectivă, cu origini sănătoase, angajat de Firea la firma Primăriei!

PSD=PCR! „Tânăr” de perspectivă, cu origini sănătoase, angajat de Firea la firma Primăriei!

„Tânăr” de perspectivă, cu origini sănătoase, angajat de Firea la firma Primăriei! Firmele lui Firea: Fost propagandist al Telejurnalului comunist, Cornelius Roșiianu, în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, dezvăluie  G4Media.ro .

UPDATE: Gabriela Firea şi Cornelius Roşiianu au lucrat împreună la TVR la începutul carierei de ziarist al actualului primar. Roşiianu spunea într-un interviu din 2016 că “Am descoperit și am format oameni cu care mă mândresc, pe care îi iubesc și cărora le mulțumesc pentru faptul că au considerat că le este de folos experiența mea și de viață și profesională: Gabriela Vrânceanu Firea, Mircea Radu, Emilia Nicolaescu”.

Decizia de numire a lui Cornelius Roşiianu în Consiliul de Administraţie al companiei municipale a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, potrivit documentelor consultate de  G4Media.ro . El a luat locul lui Bălan Liviu Adrian. Bălan este şi director executiv al Direcţiei de Proceduri Achiziţie în cadrul PMB, iar, în 2016, era consilier superior la Primăria Voluntari condusă de soţul primarului Gabriela Firea, Florentin Pandele.

Fostul prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist are în prezent 73 de ani şi domiciliază în Pipera unde este vecin cu Gigi Becali. Din 2016 este consilier judeţean din partea PSD la Ilfov, iar în 2016 a candidat la Senat pe listele aceluiaşi partid. Din declaraţia de avere rezultă că are 5 terenuri – în Voluntari, Snagov și Sulina, doua case – una în Ilfov şi alta în Bucureşti, o colectie de tablouri evaluată şa 16 mii de euro, două autoturisme. Încasează o pensie lunara de 5000 de lei si a primit, în 2016, 13224 lei ca revoluționar și 44304 lei din închirieri.

A fost angajat în TVR în 1971, după ce a fost cooptat de pe băncile Universităţii Politice şi de Conducere, similara unei facultăţi de management. După angajare, a urmat doi ani de „specializare in ziaristica” la Academia de Stiinte Social-Politice „Stefan Gheorghiu”, supranumita Scoala Superioara de Partid. A fost, iniţial reporter. Revoluţia l-a prins redactor-şef la ştiri.

Şi-a cerut scuze televizat telespectatorlor că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea „Telejurnalului” , dar a rămas până în1996 la cârma departamentului „Actualităţi”. A intrat în atenţia publică şi prin suspiciunea ca ar fi turnat la Securitate, prin asociere cu acuzele aduse de oameni din TVR colegului sau Paul Soloc.

În 2009, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a stabilit că fostul prezentator al Telejurnalului a fost recrutat în 1966 pentru încadrarea informativă a elevilor de la şcoala M.A.I din cadrul Companiei I, Batalionul II. A primit numele conspirativ „Olteanu Ion”. A fost abandonat din reţeaua informativă la 25.11.1967 pentru că „nu mai are posibilităţi de informare în obiectiv”.

Pentru că nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de Cornelius Rosiianu, CNSAS a statuat că nu a fost colaborator sau angajat al Securităţii.

Compania Municipală Pază şi Securitate S.A. a fost înfiinţată pe 11 aprilie 2017 şi are ca obiect de activitate asigurarea pazei bunurilor municipalităţii, a parcurilor din subordinea ei şi a altor obiective stabilite de Consiliu. Pentru aceasta, ar angaja 2050 de paznici. 99,9% din acţiunile companiei sunt deţinute de Municipiul Bucureşti prin Consiliul General, iar 0.1% din companie de societatea Service Ciclop S.A. Are, în prezent, un capital social de 7.039 milioane de lei, iar pe 28 septembrie 2017, consilierii generali au aprobat un împrumut de 3,9 milioane de lei pentru companie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina