Psihiatru, despre azilele groazei: „E politică, Gabi, tu nu înțelegi? Dar nu, coafura trebuie să reziste și la seism!”

Psihiatru, despre azilele groazei: „E politică, Gabi, tu nu înțelegi? Dar nu, coafura trebuie să reziste și la seism!”

Risc Seismic

Psihiatrul Gabriel Diaconu vorbește într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare despre atitudinea autorităților în cazul azilelor groazei. Aceasta face referire la Gabriela Firea, ale cărei afirmații au fost legate de o campanie politică de discreditare a sa.

Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că se încearcă discreditarea sa FOTO gov.ro

Din ce în ce mai puțini politicieni înțeleg noțiunea de ”public service”, sau ”serviciu public”. Pentru ei, c-au ajuns să își pună la piept cocarda puterii n-are nimic a face cu vreun sentiment al datoriei, vreo loialitate față de țară, neam, steag, simboluri ale dragostei față de ce înseamnă de fapt România. E doar o decorațiune de Crăciun pe un Ego umflat cu pompa.

E politică, Gabi, tu nu înțelegi? Jocuri politice.

În ziua în care o să folosim capete de avortoni pe post de mingi de tenis o să admit logica unei astfel de propuneri: că e voie să ne jucăm cu viețile, și morțile, bătrânilor în scop partinic.

Până atunci aceasta nu e politică. Aceasta e o troacă a indiferenței cuplată cu dispreț, și e o spoială ieftină a plutocrației prespălată în doctrină într-un joc trucat al drepturilor și libertăților”, scrie medicul pe pagina sa de socializare.

Specialistul este de părere că în acest scandal, cei asupra cărora planează suspiciuni ar trebuie să facă un pas înapoi.

Minimul obraz, minima onoare ar cere ca oameni cuprinși măcar periferic într-o astfel de monstruozitate să rezolve incertitudinea printr-un pas înapoi. Că doar nu-s întruchiparea Providenței pe poziția lor de dregători. Dar nu, coafura trebuie să reziste și la seism.

Rahatul ăsta de discurs are efectul magic de-a împuți tot ce atinge. Iar, deocamdată, atinge întreaga verticală a puterii. Care ne spune că e groaznic, dar de ce să ne supărăm de la atâta lucru, e de fapt o campanie politică de discreditare a unor oameni...”, spune medicul.

„Mi se rupe de regulile voastre”

De asemenea, psihiatrul vorbește și despre invocarea credinței, judecata lui Dumnezeu, atunci când cineva dorește să se apere.

„Și m-a întrebat de ce-ar invoca cineva judecata lui Dumnezeu ca alibi perfect pentru inocență.

Știți la cine mă refer.

M-a pufnit, pentru prima oară, râsul. I-am explicat omului că, și nu e un secret, eu sunt un ateu declarat, drept urmare respect în egală măsură toate opțiunile de credință și exercitarea oricărei religii (inclusiv dreptul de-a nu practica vreuna).

Dar recunosc un escroc de la distanță, mai ales când își cheamă Zeul în boxa acuzaților, cât să-l ia de martor. E o formă ieftină de narcisism.

Practic individul spune: mi se rupe de regulile voastre, nu mă interesează legile statului, mă doare în cot de societate sau de moralitate, eu sunt un om atât de special încât nu răspund decât în fața Șefului meu cel mare, pentru care sunt un fiu mult-iubit”, spune Gabriel Diaconu.

Firea, reacție în scandalul azilelor groazei: Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele

În urmă cu o săptămână, ministrul Familiei a reacționat în urma descoperirilor din azilele din Voluntari și susține că „se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea mea din viața politică”.

„Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrata împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei! Am spus încă de la apariția informațiilor cu privire la aceste cazuri grave că persoanele responsabile pentru neregulile constatate trebuie să plătească. Este inacceptabil orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă”, susține social democrata, într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea a subliniat că susține ca toate centrele de asistență și îngrijire să fie controlate și să existe verificări extinse la nivel național: „Însă, de la a trage la răspundere vinovații, așa cum pe bună dreptate o fac anchetatorii, până la a inventa persoane responsabile doar pentru a mă calomnia este cale lungă și nu are legătură cu realitatea”.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat