Puiu Popoviciu - contestație în anulare la ÎCCJ la decizia prin care a fost condamnat definitiv

Puiu Popoviciu - contestație în anulare la ÎCCJ la decizia prin care a fost condamnat definitiv

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a depus o contestație în anulare la decizia prin care a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare, care urmează să fie luată în discuție de Instanța supremă pe data de 20 octombrie.

Contestația a fost înregistrată de ÎCCJ pe 30 august, după ce Popoviciu a fost reținut, pe 14 august, la Londra și ulterior eliberat pe o cauțiune de 200.000 de lire.

El a fost obligat să se supună unor norme de control prevăzute de legislația din Marea Britanie, inclusiv să se prezinte de trei ori pe săptămână la secția de poliție din Londra.

Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională după ce Curtea de Apel București a emis, la cererea Poliției, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. El nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ''Băneasa''.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul ''Băneasa''. Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…