Puiu Popoviciu - contestație în anulare la ÎCCJ la decizia prin care a fost condamnat definitiv

Puiu Popoviciu - contestație în anulare la ÎCCJ la decizia prin care a fost condamnat definitiv

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a depus o contestație în anulare la decizia prin care a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare, care urmează să fie luată în discuție de Instanța supremă pe data de 20 octombrie.

Contestația a fost înregistrată de ÎCCJ pe 30 august, după ce Popoviciu a fost reținut, pe 14 august, la Londra și ulterior eliberat pe o cauțiune de 200.000 de lire.

El a fost obligat să se supună unor norme de control prevăzute de legislația din Marea Britanie, inclusiv să se prezinte de trei ori pe săptămână la secția de poliție din Londra.

Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională după ce Curtea de Apel București a emis, la cererea Poliției, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. El nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ''Băneasa''.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul ''Băneasa''. Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…