Puiul de rinocer negru, venit pe lume într-un parc zoologic din Cehia, a fost numit 'Kiev'

Puiul de rinocer negru, venit pe lume într-un parc zoologic din Cehia, a fost numit 'Kiev'

'Kiev' este numele pe care l-a primit un pui de rinocer negru oriental - o specie în pericol de extincţie - venit pe lume la 4 martie în parcul zoologic Dvur Kralove din Cehia şi care, după trecerea primelor sale zile critice de viaţă, a fost prezentat miercuri presei, relatează EFE.

Kiev, ai cărui părinţi sunt Eva şi Davu - un mascul provenit din acelaşi parc zoologic - s-a născut după invazia rusă în Ucraina, iar cehii au dorit să omagieze poporul ucrainean dând acestui pui de rinocer numele capitalei lor asediate de trupele ruseşti.



"Numele său este un omagiu adus eroilor ucraineni", a declarat Premysl Rabas, directorul acestui parc zoologic situat în nordul Republicii Cehe.



"Mama este docilă şi permite să i se extragă laptele necesar hrănirii puiului", a explicat Michal Stastnoe, purtătorul de cuvânt al parcului zoo.



Acest lapte, ulterior congelat, poate fi trimis oricărei grădini zoologice din lume, care are probleme cu hrănirea acestor exemplare, a adăugat el.

Kiev, care la naştere avea 33 de kilograme, cântăreşte în prezent 50 de kilograme şi se îngraşă câte un kilogram pe zi.



De la începerea, în 1971, a programului de reproducere a acestei sub-specii de rinocer cu două coarne (Diceros bicornis michaeli) la Dvur Kralove au venit pe lume 47 de exemplare, dintre care nouă au fost transferate în Tanzania (2009) şi Ruanda (2019), în timp ce altele au fost trimise unor parcuri zoologice din întreaga lume.

Populaţia în libertate a acestor animale este estimată în prezent la 800 de exemplare, majoritatea trăind în Tanzania.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...