Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, criticată pe Twitter după ce i-a adus un omagiu lui Martin Luther King

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, criticată pe Twitter după ce i-a adus un omagiu lui Martin Luther King

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a încercat să-i aducă un omagiu lui Martin Luther King Jr, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, însă încercarea ei a stârnit un val de critici, relatează marţi dpa.

"Astăzi, onorăm un mare american care şi-a dat viaţa pentru a îndrepta inegalitatea rasială", a scris ea. "Ţara noastră este mai bună datorită inspiraţiei şi sacrificiului său", a scris Sarah Huckabee Sanders pe Twitter.

Utilizatorii de Twitter au reacţionat foarte rapid şi au criticat-o pe Sanders, afirmând că administraţia pentru care lucrează nu urmează exemplul lui Martin Luther King şi precizând că acesta din urmă a fost ucis, nu şi-a dat viaţa aşa cum a afirmat ea.

Profesoară şi câştigătoare a numeroase premii, fostul editor al publicaţiei New York Daily News, Karen Hunter, a acuzat-o pe Sanders că "dezonorează" moştenirea lui King prin promovarea politicilor administraţiei Trump despre care a afirmat că sunt "diametral opuse" viziunii liderului pentru drepturi civile.

Alţi utilizatori ai Twitter au comparat familia lui Sanders, între care se numără şi fostul guvernator al statului Arkansas, Mike Huckabee, cu politicieni conservatori care au luptat împotriva drepturilor civile pe vremea lui Martin Luther King.

"Nu şi-a dat viaţa. A fost ucis", a scris un utilizator pe Twitter.

Martin Luther King Jr, care ar fi împlinit 90 de ani luna aceasta, a fost împuşcat mortal în Memphis, Tennessee, într-o cameră de hotel în 1968. Avea 39 de ani.

La un eveniment organizat luni în Carolina de Sud pentru marcarea împlinirii a 90 de ani de la naşterea lui Martin Luther King, senatorul Bernie Sanders a declarat că doreşte să pună capăt viziunii preşedintelui Donald Trump "Make America Great Again" (Să facem America măreaţă din nou).

"Astăzi îi spunem lui Donald Trump - Nu ne mai întoarcem la şi mai multă intoleranţă, discriminare şi divizare", a declarat Sanders.

"În loc să ne aducă împreună ca americani, el a încercat în mod intenţionat şi agresiv să ne divizeze după culoarea pielii, gen, naţionalitate, religie şi orientare sexuală", a mai spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...