Purtător de cuvânt MApN: Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică şi s-a impus aterizarea de urgenţă

Purtător de cuvânt MApN: Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică şi s-a impus aterizarea de urgenţă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spînu, a declarat că în timpul zborului de antrenament de joi, executat de Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Americane, elicopterul de tip UH60 Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică, astfel că s-a impus aterizarea de urgenţă.

"Din primele date, nu sunt pagube, altele decât cele care se văd - doi stâlpi care s-au dărâmat şi două maşini care au fost atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident, cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor. La faţa locului se află autorităţile judiciare române. În cursul zilei de azi partea americană urmează să emită un comunicat de presă în care vor fi detaliate informaţiile care se cunosc până în acest moment", a precizat el.

Întrebat dacă şi alte aparate de tip Black Hawk aflate pe teritoriul României au fost oprite în urma acestui incident, Constantin Spânu a spus că nu are "la acest moment informaţii nici cu natura acestui incident, nici la măsurile care vor fi luate de către partea americană".

"Nu există niciun fel de victimă, echipajul este în stare foarte bună. Nu sunt alte consecinţe în urma acestui incident, dar domnul procuror vă va putea spune mai multe. Nu cunosc parcursul evenimentelor. Cu siguranţă toate aceste aspecte vor fi investigate de către ancheta judiciară", a mai spus purtătorul de cuvânt al MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina