Purtătorul de cuvânt al BOR despre AUR și George Simion: „Creștinismul nu este niciodată la cuțite cu realitatea. E mereu decent și profund realist.”

Purtătorul de cuvânt al BOR despre AUR și George Simion: „Creștinismul nu este niciodată la cuțite cu realitatea. E mereu decent și profund realist.”

La scurt timp după protestele din fața Parlamentului României, în care au fost înregistrate și o serie de violențe, proteste organizate de AUR și în care a fost invocată apărarea valorilor creștine, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a postat pe Facebook o serie de gânduri grupate sub titlul „Creștinism vs huliganism”.

Vasile Bănescu, purtătorul e cuvânt al Patriarhiei. Foto: Arhiva Adevărul

„Creștinismul nu este niciodată la cuțite cu realitatea. E mereu decent și profund realist. Niciodată strident, niciodată simplist. Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alții și mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înțelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ. Creștinismul asimilat te scutește de compromitere, te îmblânzește, te rafinează lăuntric, te înțelepțește,” arăta purtătorul de cuvânt al BOR.

Două proteste au loc miercuri în curtea Palatului Parlamentului şi în exteriorul acesteia. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi scandează "Firea, să ştii, noi nu vindem copii". Preşedintele AUR, George Simion, a cerut, într-o postare live pe Facebook , retragerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor, acuzând-o pe ministrul Gabriela Firea că "vinde copiii României".

"Suntem aici pentru a protesta împotriva legilor antinaţionale, pe care actuala coaliţie le introduce. Este pe final, la vot, legea privind copiii României - scoateţi de pe ordinea de zi proiectul de lege nefericit în care 80% din copiii României sunt introduşi într-un catalog - dacă mai vreţi un viitor politic în ţara asta, doamna Firea", a transmis Simion.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...