Purtătorul de cuvânt al CFR Călători: Funcționăm la capacitate maximă în Gara de Nord; toate cele 23 de case de bilete sunt deschise

CFR Călători funcționează la capacitate maximă, iar toate cele 23 de case de bilete sunt deschise, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu.

''Noi funcționăm la capacitate maximă în Gara de Nord. Toate cele 23 de case de bilete sunt funcționale. Sunt cozi, e adevărat, dar eu mă bucur și sper ca toți acești studenți să și voteze", a spus Alina Predescu.

În plus, personalul feroviar suplimentar direcționează pasagerii și către automatele de bilete.

Reprezentantul CFR Călători recomandă elevilor și studenților să-și planifice din timp detaliile și pentru călătoria de întoarcere, astfel încât, în momentul achiziționării legitimațiilor de călătorie, să știe când doresc să se întoarcă, pentru ca timpii de așteptare la rând să se scurteze cât mai mult posibil.

"Rugăm elevii și studenții să își planifice și călătoria de întors, adică în momentul în care ajung la casa de bilete să știe cu ce tren se întorc, astfel încât durata de achiziționare a biletului să se scurteze cât mai mult, pentru că, în conformitate cu ordonanța dată de Guvern, pe biletul de călătorie trebuie să trecem atât datele din cartea de identitate, cât și pe cele din carnetul de student, adică CNP-ul, iar acest lucru ia timp. Este o procedură care necesită un pic de timp. Dacă mai stă și studentul să se gândească la casă cu care tren se întoarce...", a explicat Alina Predescu.

Elevii și studenții care au drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie, din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur, a informat CFR Călători într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Gratuitatea este valabilă cu trenurile Regio și InterRegio, clasa a II-a.

Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, în baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs, sau a adeverinței care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în același timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât și pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing