Purtătorul de cuvânt al Hamas, arestat în urma unor raiduri israeliene în Cisiordania

Purtătorul de cuvânt al Hamas, arestat în urma unor raiduri israeliene în Cisiordania

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hassan Yousef, a fost arestat joi în timpul unor raiduri pe care Israelului le-a efectuat în Cisiordania, au confirmat vineri autoritățile israeliene.

Hassan Yousef la un miting în 2005 FOTO EPA-EFE

Yousef a fost arestat "sub suspiciunea de a acționa în numele Hamas", a declarat vineri pentru CNN agenția de securitate israeliană Shin Bet.

Yousef este o figură politică palestiniană de prim rang, fiind purtătorul de cuvânt oficial al Hamas în Cisiordania și deținând un loc în Consiliul Legislativ Palestinian.

CNN a relatat anterior că Yousef se numără printre cei peste 60 de membri ai Hamas reținuți de Israel în raiduri în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel care resimte din ce în ce mai mult impactul luptelor din Gaza.

Yousef a fost arestat de forțele israeliene de mai multe ori și a petrecut în total 24 de ani în închisorile israeliene sub acuzații de incitare, intrare în Ierusalim fără permisiune și pentru că este membru Hamas.

El a apărut în mod regulat în presa internațională, iar săptămâna aceasta a declarat pentru publicația canadiană The Globe and Mail că, în opinia sa, Hamas ar fi dispus să elibereze cei aproximativ 200 de ostatici pe care îi deține dacă Israelul ar fi de acord cu o încetare a focului de 24 de ore pentru a permite accesul ajutoarelor în Gaza.

13 persoane ucise în timpul unei operațiuni israeliene într-o tabără de refugiați din Cisiordania, potrivit autorităților palestiniene

Treisprezece persoane, dintre care cinci copii, au fost ucise în timpul unei operațiuni israeliene în tabăra de refugiați Nour Shams din Cisiordania, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

„Armata de ocupație israeliană a comis un masacru în tabăra de refugiați Nour Shams din Tulkarem în timpul agresiunii sale de ieri asupra taberei, unde numărul total al martirilor a ajuns la 13, inclusiv 5 copii", a declarat vineri ministerul în comunicat.

Vineri dimineață, forțele israeliene se retrăsese din tabără, a anunțat canalul de televiziune oficial Palestine TV.

Peste 80 de palestinieni au fost uciși în violențele din Cisiordania de la atacul lansat de Hamas în 7 octombrie, iar Israelul a arestat peste 900 de persoane. Vineri, Israelul a efectuat noi raiduri în timpul nopții și în zori și a arestat alte zeci de persoane.

Joi, armata israeliană a declarat că a efectuat un atac aerian care a ucis "un număr de teroriști" în Nur Shams.

"Au avut loc schimburi de focuri cu bărbați înarmați, care au inclus aruncarea de dispozitive explozive asupra forțelor de securitate israeliene", se arată într-un comunicat al armatei.

Cel puțin 81 de palestinieni au fost uciși de trupele israeliene sau de coloniști în Cisiordania de la izbucnirea conflictului din Gaza, la 7 octombrie, potrivit cifrelor Ministerului palestinian al Sănătății de la Ramallah.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat