Purtătorul de cuvânt al UDMR, replică pentru Iohannis: Nu e cazul să dăm noi explicaţii. Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context

Purtătorul de cuvânt al UDMR, replică pentru Iohannis: Nu e cazul să dăm noi explicaţii. Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context

Hegedus Csilla a declarat pentru Antena 3 că formaţiunea politică nu va oferi explicaţii, după ce preşedintele României a cerut UDMR „clarificări publice”.

„Nu comentăm declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tuşnad, au fost scoase din context şi nu e cazul ca noi să dăm explicaţii”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Klaus Iohannis a cerut explicaţiile din partea UDMR, după scandalul provocat de declaraţiile lui Viktor Orban. Şeful statului susţine că afirmaţiile premierului maghiar sunt inadmisibile şi constituie o mare problemă pentru România.

„Eu cred că e nevoie de clarificări publice din partea UDMR-ului, fiindcă acolo au fost oameni din UDMR. Ei trebuie să explice dacă au fost de acord cu conţinutul acelui discurs, pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi foarte grav, sau nu au înţeles discursul şi au aplaudat generic. Nimeni nu vrea să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt oficial a avut un discurs eronat”, a spus Iohannis.

Alina Gorghiu: Coaliţie trebuie să funcţioneze în continuare

Alina Gorghiu, preşedintă interimară a Senatului, a declarat că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, dar a subliniat că partidele din Coaliţie nu pot să tacă după ce unii politicieni, cum e şi cazul lui Viktor Orban, fac declaraţii controversate.

Ulterior, preşedinta interimară a Senatului s-a declarat oprimist privind reevaluarea UDMR: „După ce au văzut valul de reacţii europene, a celor din Coaliţie, sunt convinsă că această reeevaluare va veni”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...