Pușcăriașul Voiculescu și-a vândut firma de asigurări. Statul român nu încasează nimic din datorie?

Pușcăriașul Voiculescu și-a vândut firma de asigurări. Statul român nu încasează nimic din datorie?

Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA, controlate de familia pușcăriașului Dan Voiculescu, condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA și aflat în penitenciar, au decis să-și vândă participația de 80,6% din acțiunile companiei de brokeraj în asigurări Millenium Insurance Broker, aflată în top 10 al industriei de profil, cu suma totală de aproape 814.000 euro. Statul român nu încasează nimic din datorie? Sau asta nu se pune? ANAF-ul nu zice nimic?

Citiți și voi cine sunt cumpărătorii:

Cea mai mare deținere, scrie Profit.ro , va fi preluată de către Dorin Ivașcu, care urmează să cumpere 30% din acțiunile Millenium Insurance, cu aproape 303.000 euro. Ivașcu a fost succesiv, în perioada comunistă, director al filialelor companiei aeriene de stat Tarom din Libia, Singapore, Marea Britanie și New York, iar după Revoluție a înființat prima companie aeriană privată, Liniile Aeriene Române (LAR). În prezent, este acționar și director general la firmele Romanian Airport Services, care operează pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, și Regional Air Services, care prestează servicii de taxi aerian și deține aeroportul privat Tuzla din Constanța.

O participație de 17,5% la Millenium Insurance Broker va fi cumpărată de la Grivco cu aproape 177.000 euro de către Tudor Dimofte, în vârstă de 36 de ani, acționar și administrator la mai multe firme din sectorul imobiliar și logistic.

Tânărul om de afaceri din Constanța Vladimir Merlă, în vârstă de 27 de ani, va prelua de la Grivco tot 17,5% din Millenium Insurance, cu aceeași sumă. Vladimir Merlă este fiul mai cunoscutului businessman constănțean Radu Merlă, care în 2014 a preluat de la Rompetrol, prin firma Oil Depol Service, compania de colectare, tratare și neutralizare de deșuri periculoase Ecomaster Servicii Ecologice. Oil Depol Service a câștigat în 2013 un contract de 14,5 milioane dolari cu filiala locală a gigantului petrolier american ExxonMobil, pentru eliminarea deșeurilor rezultate din activitatea de foraj după gaze naturale din Marea Neagră.

Alin Angheluță, 34 de ani, profesor la Facultatea de Marketing din ASE și decan al programului postuniversitar Bucharest Business School din cadrul Academiei, va cumpăra 9% din acțiunile brokerului de asigurare, cu aproape 91.000 euro. Angheluță deține și conduce și firmele Marketing Zoom Solutions și Marketing Zoom Expert.

Ion Alexandru, în vârstă de 27 de ani, urmează să preia 5% din compania de brokeraj, pentru circa 50.000 de euro. Alexandru, fost consultant în marketing la Bergenbier, deține firma Simple Idea V.M.M. SRL care operează Nexus Gamers Pub de pe Bulevardul Elisabeta din Capitală, spațiu dedicat pasionaților de jocuri video.

În 2016, Millennium Insurance Broker a intermediat prime de aproximativ 30 de milioane de euro și s-a plasat în top 10 al companiilor de brokeraj.

Firma este activă din 1997 și este membru fondator al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare și Reasigurare din România (PRBAR), prima organizație de acest tip din piața de profil, înființată la începutul acestei luni. Din organizație mai fac parte Safety Broker de Asigurare, Renomia – SRBA Insurance Broker, Asigest Broker de Asigurare, Campion Broker de Asigurare, PSG Insurance Broker, Professional Broker de Asigurare, Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare, Interbug Broker de Asigurare și D&CA Insurance.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…