„Pușculița” lui Orban, înfiptă iar secretar de stat la Ministerul Economiei

„Pușculița” lui Orban, înfiptă iar secretar de stat la Ministerul Economiei

Hoșcotina lui Orban, înfiptă iar secretar de stat la Ministerul Economiei. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat numirea de noi secretari de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi la Ministerul Energiei prin decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Astfel, Daniela Nicolescu a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Cine este Daniela Nicolescu?

Fostul secretar de stat, tot în Ministerul Economiei, printre primele numiri făcute de Orban după preluarea funcției de premier, în decembrie 2019.

Daniela Nicolescu a fost numită, miercuri, secretar de stat la Ministerul Economiei, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, după ce, în urmă cu trei săptămâni fiul doamnei Nicolescu, Radu, a fost desemnat consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului Ludovic Orban, scria Europa Liberă pe 27 decembrie 2019.

Cei doi au înființat în 2008 o firmă IT, Etis Design, care a fost unul dintre sponsorii campaniei pe facebook a PNL în campania prezidențială, dar și ai paginii de facebook a șefului cancelariei de la Palatul Victoria, Ionel Dancă.

Daniela Nicolescu a fost consilier local al PNL la sectorul VI în trecuta legislatura, celelalte angajamente profesionale ale acesteia fiind în domeniul contabilității, potrivit CV-ului. Nicolescu a devenit membră a PNL după fuziunea cu PDL, fostul partid înființat de Traian Băsescu.

Radu Nicolescu PNL Etis Design
Radu Nicolescu PNL Etis Design

Fiul său, Radu, acum consilier de stat la Cancelaria premierului, a fost și el implicat în politică, a candidat pentru un post de consilier local PNL la alegerile din 2016, însă nu a obținut mandat. A lucrat în domeniul IT la Ministerul Comunicațiilor, a fost angajat la cabinetul parlamentarului PNL Cornel Popa.

Etis Design a cheltuit cel puțin 25.000 de lei în ultimele luni, în postări ale filialelor PNL din București, Vrancea, Bacău, Neamț, Botoșani, Prahova, Vaslui sau Buzău. Firma apare și ca sponsor al paginii lui Ionel Dancă, șeful direct al lui Radu Nicolescu în acest moment.

Radu Nicolescu a declarat venituri pe anul precedent de 135.559 lei, provenite din trei salarii - la Senat, la Camera Deputaților și la Ministerul Comunicațiilor, precum și dividende de peste 8.000 lei de la firma care a sponsorizat campania prezidențială. De asemenea, este proprietarul, între altele, a două apartamente în București și al unei case de vacanță în Prahova, potrivit recentei declarații de avere. Patru terenuri, dintre care trei în București și unul în Prahova sunt, de asemenea, bunuri ale consilierului de stat.


Radu Nicolescu PNL Etis Design


Daniela Nicolescu, secretar de stat Ministerul Economiei, sponsor al campaniei PNL pentru prezidențiale

Foto: Radu Nicolescu și Daniela Nicolescu alături de Ludovic Orban (Sursa: Contul de Facebook al lui Radu Nicolescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…