Puștiul din Asia care s-a băgat, din joacă, într-un container și a ajuns în altă țară a fost repatriat

Puștiul din Asia care s-a băgat, din joacă, într-un container și a ajuns în altă țară a fost repatriat

Băiatul din Bangladesh care s-a ascuns într-un container de transport în timp ce se juca și a ajuns în Malaezia, unde a fost găsit după șase zile (pe 17 ianuarie), a fost repatriat la mai bine de o lună de „aventură”.

Băiatul, la îmbarcarea spre țara sa. FOTO New Straits Time NSTP/Mohd Fadli Hamzah

Puștiul a fost trimis înapoi în țara sa de origine, potrivit New Straits Times.

Ministrul de interne din Malaezia, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, a declarat că adolescentul a fost trimis acasă cu un zbor spre Dhak, de la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, însoțit fiind de oficiali de la Ambasada Bangladeshului.

„Era foarte slăbit și a fost îngrijit”

Saifuddin a explicat că tânărul din Bangladesh , în vârstă de 16 ani, nu a fost pasager clandestin (și nici traficat), ci a fost prins accidental în container atunci când nava a acostat în Bangladesh.

„Când a fost descoperit (aici), băiatul era foarte slăbit și a fost îngrijit din motive umanitare, chiar dacă nu avea niciun document asupra sa”, a spus oficialul, adăugând că adolescentul a fost tratat la Spitalul Tengku Ampuan Rahimah din Klang și a fost plasat în grija Fundației Chow Kit începând cu 26 ianuarie.

Amintim că băiatul a fost descoperit de angajații Portului Klang din Malaezia , în timp ce descărcau containerele de pe o navă sosită din Bangladesh. Puștiul nu vorbea limba, astfel că autoritățile portuare nu au putut afla prea multe informații de la acesta. Au suspectat că este victima unei rețele de trafic de persoane și au alertat poliția.

A urmat o întreagă anchetă, în urma căreia s-a demonstrat că băiatul se jucase de-a v-ați ascunselea cu prietenii săi, în orașul Chittagong din Bangladesh, și a ales să se ascundă într-un container. Acesta a fost închis înăuntru și și-a petrecut următoarele șase zile pe o navă care se îndrepta spre Malaezia.

Procedurile de repatriere au început abia la finalul anchetei, astfel că aventura sa s-a întins pe mai bine de o lună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”