Putem trăi mai mult/Șase măsuri cruciale pentru creșterea longevității oamenilor, descoperite de experți

Putem trăi mai mult/Șase măsuri cruciale pentru creșterea longevității oamenilor, descoperite de experți

Un raport al Academiei de Științe Medicale și al Societății Regale din Marea Britanie a dezvăluit un eșation de măsuri de mare importanță pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor, care pot avea un efect benefic asupra longevității acestora.

Pachetul de acțiuni conține un amestec de politici guvernamentale și mai multe schimbări de comportament din partea locuitorilor. Documentul susține că eliminarea treptată a combustibilor fosili din economie ar reduce decesele cauzate de poluarea aerului, care provoacă între 28.000 și 36.000 de morți prematur în Marea Britanie, în fiecare an, potrivit Express .

Sir Andy Haimes, profesor de sănătate publică la School of Hygiene and Tropical Medicine din Londra, a fost co-președintele al cercetării. Raportul a consemnat o serie de alte măsuri pentru abordarea crizei climatice, de asemenea vitale pentru oameni și îmbunătățirea sănătății publice.

Documentul a scos în evidență șase măsuri cruciale, care pot schimba în bine viața oamenilor, contribuind la creșterea longevității acestora.

Ce schimbări pot face oamenii în viața lor pentru a fi mai longevivi?

Prima ar fi eliminarea totală a combustibililor fosili din industrie. A doua dintre ele o constituie accesul pe o perioadă mai mare de timp la spațiile verzi, care pot stimula sănătatea fizică și mintală, iar acest lucru poate fi îmbunătățit prin plantarea a milioane de copaci și refacerea pajiștilor.

O altă măsură importantă este reducerea consumului de carne roșie și procesată, precum și introducerea în dietă a mai multor fructe și legume, acestea ducând la creșterea speranței de viață cu opt luni.

De asemenea, se indică adoptarea unei diete bogate în nuci, semințe, ulei de rapiță, tofu, care va reduce riscul de moarte timpurie. Aceste modificări ale dietei vă pot reduce riscul de a muri prematur din cauza bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și a cancerului.

O altă măsură de mare importanță pentru sănătatea oamenilor, o reprezintă efectuarea de mai multă activitate fizică, mers pe jos și mers pe bicicletă.

Raportul a mai arătat că experții au constatat că o acțiune care trebuie făcută, în plus, pentru îmbunătățirea sănătății populației este o mai bună izolare a caselor și apartamentelor, care ar reduce cu 50.000 de decese anual, care sunt datorate temperaturilor scăzute din locuințe.

S-a consemnat și o altă măsură benefică pentru sănătate, aceea de a reduce emisiile de carbon în atmosferă, astfel că îndeplinirea obiectivelor climatice ar duce la îmbunătățiri rapide în viața oamenilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...