Putin a luat medicamente împotriva cancerului care i-au alterat luarea deciziilor în privința Ucrainei, spun serviciile secrete daneze

Putin a luat medicamente împotriva cancerului care i-au alterat luarea deciziilor în privința Ucrainei, spun serviciile secrete daneze

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, lua medicamente împotriva cancerului tiroidian care i-ar fi afectat luarea deciziilor atunci când a decis să invadeze Ucraina, a declarat într-un interviu un înalt oficial danez din servicile de informații militare.

Tot mai multe voci susțin că Putin se află în ultimul an la putere FOTO Profimedia

Declarația a fost dată ziarului danez Berlingske de șeful echipei de analiză a Rusiei al agenției naționale de informații a armatei Danemarcei, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Din motive de securitate, publicația redă doar prenumele ofițerului, Joakim. Acesta a spus ziarului că Putin lua hormoni pentru a trata cancerul tiroidian în februarie 2022 și că probabil i-au afectat capacitatea mintală.

El a spus că „iluziile de grandoare” sunt un efect secundar cunoscut al tipului de tratament hormonal pe care crede că îl urma Putin la acea vreme.

Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile când a lansat războiul în Ucraina”, a spus el ziarului.

El nu a intrat în detalii despre tratamentul hormonal specific, dar a adăugat că acesta ar fi contribuit și la „fața în formă de lună” pe care Putin o avea la începutul anului.

El nu a oferit detalii despre modul în care agenția sa a ajuns să creadă această teorie.

De la începutul invaziei, au existat speculații că Putin este bolnav , pe baza reportajelor din presa rusă, a interviurilor cu foști oficiali occidentali și a afirmațiilor oficialilor din Ucraina.

Putin este ținut în viață de medici străini cu medicamente occidentale împotriva cancerului, susține un analist politic rus

Vladimir Putin „este ținut în viață de către medicii străini, pentru a-și continua războiul în Ucraina”. Medicii au folosit cele mai recente tratamente occidentale, pentru a încerca să-i oprească cancerul, dar este posibil ca țarul „să se afle acum în ultimul an la putere ”, a declarat un expert rus presei ucrainene.

Pot spune că fără acest tratament nu ar fi rămas cu siguranță în viața publică a Federației Ruse”, a explicat istoricul și analistul politic rus Valerii Solovei. „Este absolut sigur. Putin folosește cele mai avansate tratamente, terapia este țintită și Rusia nu o poate oferi. Aș spune că tratamentul a avut succes. În ciuda acestui fapt, se apropie sfârșitul”, și conform medicilor care îl tratează, pentru că „niciun medicament nu poate avea succes infinit”, relatează „Daily Mail”.

Posibili succesori

Planul său, când Putin nu va mai putea merge mai departe, este să cedeze puterea necunoscutului ministru rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev , 45 de ani, fiul omului său de încredere și puternic consilier de maximă securitate, Nikolai Patrușev, 71 de ani, fost șef al FSB anti-occidental și un arhitect-cheie al războiului din Ucraina. Un alt posibil succesor este Alekei Diumin, în vârstă de 50 de ani, fostul bodyguard al lui Putin și fost vice-ministru al Apărării, pe care l-a întâlnit vineri în timpul unei vizite la o importantă fabrică de arme din regiunea Tula, unde acum este guvernator. Semnal al unei posibile schimbări a gărzii.

Vladimir Putin, însoțit de Nikolai Patrușev la o ședință FOTO Arhivă

Vladimir Putin, însoțit de Nikolai Patrușev la o ședință FOTO Arhivă

Solovei este un fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, care deține de mult timp informații privilegiate despre sănătatea lui Putin. Nu a spus de unde provin „medicii non-ruși” care se presupune că îl tratează pe Putin, dar liderul bolnav de la Kremlin „are încredere” în ei, tratamentul fiind supravegheat de cei mai buni medici de la Moscova. În ultimele luni au existat zvonuri că Putin „depinde de medicamentele care salvează vieți prescrise de medicii israelieni și achiziționate în Israel”.

Solovei a explicat canalului ucrainean de YouTube ucrainean Odesa Film Studio că „este evident că are probleme de mișcare cu picioarele, pe care mulți le-au observat”. Inițial, a suferit de cancer de colon, care s-a răspândit „și acum este mai periculos”, apoi primele simptome de Parkinson. „Are probleme de sănătate destul de grave. Cel mai grav este la nivel de oncologie. Tratamentul a fost definit de medici din afara Rusiei”. Starea lui de sănătate „are un impact direct asupra conștientizării situației și asupra proporției deciziilor pe care le ia”.

Elita securității din Rusia este încrezătoare că succesiunea va reveni lui Dmitri Patrușev. Solovei a spus canalului de YouTube Khodorkovski Live al opoziției ruse că „2023 va fi ultimul an al lui Putin la cârma Rusiei. Anularea unei excursii la Nijnîi Tagil săptămâna trecută – pentru a vizita o uzină importantă de rezervoare – „ar putea să fi fost legată de probleme de sănătate”, a concluzionat Solovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă