Putin a schimbat toată conducerea militară rusă de la eșalonul doi

Putin a schimbat toată conducerea militară rusă de la eșalonul doi

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 17.02.2023, citând o serie de informații publicate pe site-ul Ministerului rus al Apărării, că generalul locotenent Andrei Mordvicev a fost numit în funcția de comandant al Trupelor Regiunii Militare Centru., scrie defenseromania.ro .

Generalul locotenent Andrei Mordvicev, cel care a dat ordinul de asalt la uzina Azovstal din Mariupol, a fost numit noul comandant al trupelor Regiunii Militare Centru a Rusiei.

Anterior, trupele regiunii au fost comandate de general colonel Aleksandr Lapin, care, după anumite surse, a fost numit șef al Statului Major Principal al Forțelor Terestre.

După cum rezultă din datele actualizate de pe site-ul Ministerului rus al Apărării, începând de la jumătatea anului trecut, au fost schimbați din funcții toți comandanții Regiunilor Militare tradiționale din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Astfel, în luna august 2022, general locotenent Rustam Muradov a preluat conducerea Trupelor Regiunii Militare Est. De asemenea, în luna ianuarie 2023, au fost numiți în funcții noii comandanți ai Trupelor Regiunilor Militare Sud și Vest, respectiv general colonel Serghei Kuzovlev și general locotenent Evgheni Nikiforov.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, în perioada octombrie-decembrie 2022, general colonel Serghei Kuzovlev a comandat Trupele Regiunii Militare Vest.

Se poate constata astfel că, în afară de comandantul Flotei de Nord, amiralul Aleksandr Moiseev, niciun comandant de Regiune Militară nu a rezistat în funcție după declanșarea “operației militare speciale” din Ucraina. Probabil că, aceștia și-au pierdut posturile din cauza insucceselor înregistrate de trupele ruse în conflictul din Ucraina.

Toți comandanții vechi ai Regiunilor Militare au comandat grupări de trupe implicate în război, ba chiar fostul comandant al trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, a asigurat pentru o perioadă conducerea centralizată a “operației militare speciale”.

În ceea ce privește principalele date biografice ale noului comandant al Trupelor Regiunii Militare Centru, general locotenent Andrei Mordvichev, trebuie spus că acesta a comandat până de curând Armata 8 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului rus al Apărării, acesta s-a născut pe 14 ianuarie 1976, în localitatea Pavlodar (Kazahstan). În anul 1997, a absolvit Institutul militar superior de comandă de arme întrunite din Novosibirsk, iar în anul 2006 Academia de arme întrunite a Forțelor Armate ale Federației Ruse. După absolvirea Academiei Militare a Statului Major General, în anul 2016, a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului unui corp de armată. În perioada 2017-2019, a îndeplinit funcția de șef de stat major și prim-locțiitor al comandantului unei armate de arme întrunite din Regiunea Militară Centru. Din 2019 și până în 2021, a îndeplinit funcția de șef de stat major și prim-locțiitor al comandantului Armatei 8 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud. În perioada 2021-2023, a comandat Armata 8 arme întrunite.

Regiunea Militară Centru este cea mai mare Regiune Militară din Federația Rusă. Formarea acesteia a fost finalizată pe 21 octombrie 2010, prin integrarea Regiunii Militare Volga-Ural și a părții de vest a Regiunii Militare Siberia. În compunerea Regiunii Militare Centru se află două armate de arme întrunite, un comandament de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și alte mari unități și unități militare. În subordinea Regiunii Militare Centru se află și Baza Militară 201 din Tadjikistan, precum și o bază aeriană din Kârgâzstan.

Sursa: militarynews.ru.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /