Putin afirmă că este dispus să discute cu Trump, un om ''simplu'' și ''direct''

Putin afirmă că este dispus să discute cu Trump, un om ''simplu'' și ''direct''

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi, într-un interviu acordat mai multor agenții de presă, că este dispus să dialogheze cu omologul său american, Donald Trump, pe care l-a descris drept un om ''simplu'' și ''direct'', informează agenția EFE.

''Nu ne cunoaștem. Nu ne-am văzut nici măcar o dată. Însă candidatul Donald Trump a afirmat că relațiile cu Rusia sunt la un nivel foarte jos și că trebuie îmbunătățită această relație. Suntem dispuși să dialogăm cu Trump'', a spus Putin în interviul acordat la Sankt Petersburg în timpul Forumului Economic Internațional.

''Trebuie să recunosc că îmi plac genul acesta de oameni: simpli, direcți, care au o viziune foarte clară asupra lucrurilor'', a subliniat liderul de la Kremlin.

Întrebat ce sfat i-ar da noului lider de la Casa Albă, Putin a răspuns că un politician cum este Trump ''nu are nevoie de vreun sfat anume și cu atât mai puțin de un sfat al vreunuia dintre omologii săi, întrucât așa ceva poate fi oricând interpretat greșit și ar fi, prin urmare, contraproductiv''.

''Dar ceea ce vreau să fie clar este că ne interesează mult să deschidem canale de dialog cu domnul Trump, deși nu știu dacă va fi posibil'', a continuat președintele rus.

În opinia lui Putin, ceea ce amândoi au în comun este faptul că niciunul nu a fost ''politician de profesie''. ''Nu am fost membru al vreunui partid și nu mă consider un politician de profesie'', a spus Putin, cunoscut pentru trecutul său de agent KGB.

''Credeți-mă că nu este oportun să spun ce îmi place sau nu la Trump. Pur și simplu trebuie să stabilim o bună politică de relații personale. Nu știu dacă va fi posibil, dar avem multă răbdare și sper că se va întâmpla'', a conchis președintele rus.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital