Putin afirmă că explozia de la spitalul din Gaza este o catastrofă şi cere începerea de negocieri

Putin afirmă că explozia de la spitalul din Gaza este o catastrofă şi cere începerea de negocieri

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că explozia care a avut loc la spitalul din Fâşia Gaza, în care sute de palestinieni au fost ucişi, este o catastrofă îngrozitoare care arată că războiul dintre Israel şi Hamas trebuie încheiat prin negocieri, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Putin în China. FOTO Profimedia

Potrivit oficialilor palestinieni, un atac aerian israelian a provocat explozia de la spitalul Al-Ahli al-Arabi, în care 500 de persoane au fost ucise, potrivit celui mai recent bilanţ. La rândul său, Israelul a afirmat că explozia a fost cauzată de o lansare eşuată a unei rachete de către gruparea militantă Jihadul Islamic Palestinian, care însă a respins acuzaţiile.

„În ceea ce priveşte explozia de la spitalul (din Gaza), tragedia care a avut loc acolo este un eveniment groaznic (). Sute de morţi şi sute de răniţi reprezintă, desigur, o catastrofă", a declarat Putin.

Un semnal că trebuie să punem capăt acestui conflict

Declarația a fost făcută de liderul rus după o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping la Beijing.

„Sper cu adevărat că acesta va fi un semnal că trebuie să punem capăt acestui conflict cât mai curând posibil. În orice caz, trebuie să ne concentrăm asupra posibilităţii de a începe nişte contacte şi negocieri", a adăugat Vladimir Putin.

Președintele rus a discutat luni cu preşedintele iranian Ebrahim Raisi, cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Unii prin definiţie nu vor, altora le este frică de ceva”

Liderul rus a afirmat că în urma acestor discuţii a avut impresia că niciun actor important nu vrea ca acest conflict să escaladeze.

„Am impresia că nimeni nu vrea ca acest conflict să continue, ca acest conflict să se dezvolte şi situaţia să se înrăutăţească", a mai spus Putin.

Președintele rus a mai adăugat că, în opinia sa, „principalii actori - unii prin definiţie nu vor, altora le este frică de ceva - însă am impresia că practic nu există actori pregătiţi să dezvolte conflictul şi să-l transforme într-un război de amploare", a subliniat liderul rus

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat