„Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

„Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

Liderii țărilor membre NATO, inclusiv Statele Unite, aplaudă decizia Alianței de la summitul de la Madrid, de a primi Finlanda și Suedia în randul său, ca un bastion împotriva agresiunii Rusiei pe bătrânul continent, scrie Ziare.com .

Dar, în același timp, ei primesc un avertisment îngrozitor din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care le-a transmis că ”Putin ar putea invada Europa anul viitor”, dacă Occidentul nu își intensifică ajutorul militar pentru Kiev.

Zelenski a cerut alianței NATO, miercuri, 29 iunie 2022, printr-un mesaj video, ”garanții de securitate” și propunerea de a găsi Ucrainei ”un loc în spațiul de securitate comun”, potrivit The Daily Beast.

”Pot spune de ce avem nevoie: de garanții de securitate și trebuie să găsiți un loc pentru Ucraina în spațiul comun de securitate. Va fi ori un ajutor urgent pentru Ucraina, care să fie suficient pentru a câștiga, fie ca războiul Rusiei cu voi (NATO-n.a.) să fie amânat”, a spus Zelenski, sugerând că dacă țările nu își intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, va urmări și mai multe ținte în curând.

”Anul viitor ar putea fi o situație mai proastă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru alte state, posibil membre ale alianței... sub focul Rusiei. Întrebarea este cine urmează? Moldova? Sau țările baltice? Sau Polonia? Răspunsul este toate acestea”, a adăugat președintele Ucrainei.

Liderii europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la interesul lui Putin de a ataca alte țări dincolo de Ucraina, în nenumărate ocazii când forțele ruse au invadat Ucraina. O parte semnificativă a interesului Suediei și Finlandei de a adera la NATO este de a se proteja împotriva unei posibile invazii rusești a țărilor lor.

De asemenea, propagandiștii ruși au anunțat în ultima vreme, pe diverse canale media, că următoarele ținte ale lui Putin vor trece dincolo de granițele Ucrainei și ar include Marea Britanie, Statele Unite și Polonia. Alții au prezis că Putin ar putea urmări să-și extindă invazia în Estonia, Letonia și Lituania.

Iar scenariul că Putin se va mulțumi cu Donbas-ul pare neveridic. ”Armata rusă nu vrea să se oprească în Donbas sau undeva în sudul Ucrainei. Vrea să cucerească oraș după oraș, pe noi toți, apoi toată Europa, pe care conducerea rusă o consideră proprietatea ei și nu niște state independente”, a spus Zelenski.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!