Putin asigură că nu dorește un nou Război Rece, dar acuză Occidentul pentru 'lovitura de stat' din Ucraina

Putin asigură că nu dorește un nou Război Rece, dar acuză Occidentul pentru 'lovitura de stat' din Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a reproșat vineri statelor occidentale că au sprijinit ceea ce a numit 'lovitura de stat' din Ucraina, în anul 2014, pe care a prezentat-o drept cauza vărsării de sânge ce a urmat în această țară, dar a subliniat că el nu dorește un nou Război Rece cu Occidentul și nu îi place să se gândească la faptul că am aluneca înspre o astfel de confruntare, consemnează agenția Reuters.

'De ce să sprijini o lovitură de stat în Ucraina ? Normal ar fi fost ca opoziția, aflată în prezent la conducere, să fi venit la putere prin mijloace democratice', a indicat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în cadrul Forumului economic internațional, desfășurat la Sankt-Petersburg.

Liderul de la Kremlin a apreciat în continuare că modul în care s-a produs schimbarea de putere în Ucraina la începutul anului 2014 — când fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a fost nevoit să fugă în Rusia — a înfricoșat populația rusofonă din Crimeea și estul Ucrainei și a condus la vărsarea de sânge care a urmat.

Deși aceste evoluții au tensionat relațiile Moscovei cu Occidentul, Putin a susținut că Rusia nu vrea un nou Război Rece. 'Sunt sigur că nimeni nu dorește așa ceva. Noi cu siguranță nu dorim', a punctat liderul rus.

Însă Putin a criticat din nou expansiunea NATO, avertizând că vor exista consecințe dacă Alianța va continua ceea ce el a numit politica unilaterală împotriva Rusiei. Dacă ambele părți își vor coordona apărarea, nu va fi un nou Război Rece, a conchis liderul de la Kremlin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka