Putin atacă sistemul politic american: Ce spune de relațiile cu Washingtonul în cazul victoriei lui Trump

Putin atacă sistemul politic american: Ce spune de relațiile cu Washingtonul în cazul victoriei lui Trump

Vladimir Putin susține că sunt improbabile schimbări semnificative în relaţiile dintre Washington şi Moscova, indiferent de numele viitorului preşedinte al Statelor Unite.

Vladimir Putin la Forumul Economic de la Vladivostok FOTO EPA-EFE

„Cred că nu vor exista schimbări fundamentale de direcţie în politica externă a Statelor Unite faţă de Rusia; puţin contează cine va fi ales preşedinte”, a spus liderul de la Kremlin în cadrul Forumului Economic Oriental, ce are loc la Vladivostok (Extremul Orient Rus) până miercuri.

În acest context, Putin a respins acuzaţia privind o apropiere între Donald Trump şi Rusia, susţinând că în timpul mandatului de preşedinte al miliardarului republican sancţiunile impuse Moscovei de Washington s-au multiplicat. El a acuzat totodată autorităţile de la Washington că au instaurat „un spirit antirusesc în societatea americană”.

Putin, un lider autoritar care a reprimat orice formă de opoziție în Rusia, a ținut să se exprime și asupra punerii sub acuzare a fostului lider de la Casa Albă, susținând că are motivaţie politică şi arată „întreaga putreziciune” a sistemului politic din Statele Unite.

Trump, care este favorit la obţinerea candidaturii republicane pentru alegerile prezidenţiale americane din toamna anului viitor, trebuie să răspundă în justiţie mai multor acuzaţii, printre care încercarea sa de a inversa rezultatul scrutinului din noiembrie 2020 pe care l-a pierdut în fața lui Joe Biden.

Aceste declarații nu sunt neobișnuite, deoarece Putin și acoliții săi denigrează ori de câte ori au ocazia sistemul politic din Statele Unite și acuză Washingtonul și partenerii săi occidentali că duc o politică „antirusească” în timp ce prezintă Rusia, care de fapt deste o dictatură, o țară cu un sistem politic „sănătos”, o societate „consolidată” în jurul puterii și o „victimă” a comploturilor străine.

Izolat pe scena internațională din cauza agresiunii militare împotriva Ucrainei, Vladimir Putin are ca invitat de seamă la Forumul de la Vladivostok tot un dictator, și anume nord-coreeanul Kim Jong-un.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?