Putin avertizează că va lupta cu toate mijloacele disponibile

Putin avertizează că va lupta cu toate mijloacele disponibile

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, miercuri, 7 decembrie, că în Ucraina va fi un conflict „îndelungat“ şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile.

Putin avertizează că războiul din Ucraina va fi de lungă durată FOTO AFP

Liderul rus a menționat că nu are în vedere vreo nouă mobilizare a rezerviştilor, informează Reuters şi AFP.

Desigur, va fi un proces îndelungat. Aceste zvonuri nu au sens. În acest moment, nu există nici necesitate a acesteia (n.r.-mobilizării), nici pentru Stat şi nici pentru Ministerul Apărării“, a spus Putin la o sesiune anuală televizată a Consiliului prezidenţial pentru dezvoltarea societăţii civile şi a drepturilor omului, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a ordonat în septembrie mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse pe frontul din Ucraina.

Putin a declarat că, dintre rezerviștii mobilizați, aproximativ jumătate sunt încă în instrucţie, iar cealaltă jumătate, circa 150.000, se află în zona de operaţiuni militare în Ucraina, dintre care aproximativ 77.000 sunt angajaţi direct în lupte.

Putin se plânge că drepturile omului nu sunt respectate în Donbas

Conform Agerpres , Putin s-a plâns că organizaţiile occidentale pentru apărarea drepturilor omului consideră Rusia „o ţară de categoria a doua care nu are niciun drept de a exista": „Nu poate fi decât un răspuns din partea noastră - o luptă consecventă pentru interesele noastre naţionale. Vom face exact aşa".

Preşedintele rus a adăugat că Rusia se va apăra cu toate mijloacele: „Da, vom face asta prin diferite moduri şi mijloace. În primul rând, desigur, ne vom concentra pe mijloace paşnice, dar dacă nu mai rămâne nimic, ne vom apăra cu toate mijloacele de care dispunem", potrivit Reuters.

Putin susține că drepturile locuitorilor vorbitori de limbă rusă din Donbas (estul Ucrainei) au fost ignorate de „aşa-numita comunitate internaţională" timp de opt ani.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava