Putin confirmă atacurile din Ucraina din răzbunare și amenință cu bombardamente severe

Putin confirmă atacurile din Ucraina din răzbunare și amenință cu bombardamente severe

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, luni, că a lansat atacuri asupra Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune fiindcă a săvârșit „acte teroriste” împotriva țării sale și s-a angajat să reacționeze dur dacă bombardamentele vor continua, relatează Reuters .

Putin a afirmat că va reacționa „dur” la orice alte atacuri din partea Ucrainei. FOTO Shutterstock

Liderul de la Kremlin a afirmat la televiziunea de stat că Rusia a lansat, luni, bombardamente cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un bombardament asupra podului Kerci din Crimeea , care leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată.

„Este evident că serviciile secrete ucrainene au comandat, organizat și executat atacul terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a afirmat Putin, făcând referire la atacul asupra podului care a avut loc sâmbătă.

Orașele ucrainene au rămas fără curent electric sau apă și mai multe persoane au fost omorâte în urma atacurilor cu rachete rusești, care au avut loc luni dimineață, asupra a peste 12 orașe.

Rușii încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului. Complet. Îi distrug pe oamenii care dorm acasă, în Zaporojie. Omoară oameni în drum spre serviciu în Dnipro și Kiev. Alarma aeriană nu se oprește în Ucraina. Sunt bombardamente. Din păcate, există morți și răniți. Vă rog, nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Să rămânem puternici”, a transmis Volodimir Zelenski, luni dimineață, într-un mesaj publicat pe Facebook, după exploziile care au avut loc în mai multe orașe din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev.

Președintele rus a afirmat că Rusia va reacționa „dur” la orice alte bombardamente din partea Ucrainei.

Dacă încercările continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor va corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru", a afirmat liderul de la Kremlin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria