Putin despre stadiul relațiilor cu SUA: Este greu să te înțelegi cu cineva care confundă Austria cu Australia

Putin despre stadiul relațiilor cu SUA: Este greu să te înțelegi cu cineva care confundă Austria cu Australia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți, în China, că este dificil să vorbești cu cineva care confundă Austria cu Australia, referindu-se la stadiul actual al relațiilor dintre Rusia și SUA, care se confruntă cu o nouă criză diplomatică, relatează EFE.

"Este dificil să menții un dialog cu oameni care confundă Austria cu Australia. Dar nu este nimic de făcut. Se pare că acesta este nivelul culturii politice a unei anumite părți a elitei americane de la guvernare", a declarat Putin într-o conferință de presă susținută în finalul summitului BRICS , grupul celor cinci țări emergente (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), ce a avut loc la Xiamen, în sud-estul Chinei.

Putin s-a referit la un episod de acum un deceniu al cărui protagonist a fost președintele american de la acea vreme, George W.Bush, care a confundat cele două țări din cauza asemănării fonetice, notează EFE.

În acest context, președintele rus a avertizat că Rusia își rezervă dreptul de a reduce personalul Ambasadei SUA din Moscova cu încă 155 de persoane, dar că "nu o va face" în acest moment. "Vom vedea cum va evolua situația", a spus el.

"De fapt, dacă vorbim de o paritate totală, SUA nu ar trebui să aibă 455 de diplomați la Moscova, ci cu 155 mai puțin. Așadar, ne rezervăm dreptul de a lua o decizie cu privire la numărul de diplomați americani la Moscova", a adăugat el.

Rusia a acuzat duminica trecută că SUA încearcă să "preia" proprietățile sale diplomatice, după ce Washingtonul a decis să închidă Consulatul General rus din San Francisco și Biroul comercial de la Washington, despre care Moscova spune că sunt "proprietăți rusești și se bucură de imunitate diplomatică".

SUA au luat această decizie ca răspuns la ordinul dat de Moscova în iulie de a reduce numărul diplomaților americani aflați la post în Rusia.

Moscova, la rândul său, a ordonat reducerea diplomaților americani în Rusia ca reacție la noul pachet de sancțiuni economice adoptat recent de Congresul SUA împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în alegerile prezidențiale americane din 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră