Putin, discurs halucinant: Rusia are „un mare respect” pentru poporul ucrainean

Putin, discurs halucinant: Rusia are „un mare respect” pentru poporul ucrainean

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Rusia are „un mare respect” pentru poporul ucrainean, în ciuda a ceea ce el a numit „situația actuală”, relatează Reuters. El a făcut aceste comentarii la o întâlnire televizată cu profesorii.

Putin a amenințat că va apăra cu toate mijloacele teritoriile anexate FOTO Arhivă

„Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe”, a spus el.

Putin a ținut discursul în cadrul unei ceremonii de premiere a profesorilor.

Făcând referire la cele patru regiuni ucrainene controlate parțial de Rusia pe care le-a declarat vineri teritoriu rus, Putin a spus că se așteaptă ca situația de acolo să se „stabilizeze”.

„Pornim de la faptul că situația se va stabiliza, vom putea dezvolta cu calm aceste teritorii”, a spus Putin.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a admis că cele patru regiuni se confruntă cu un proces intens de adaptare și că acomodarea va fi dificilă.

În urma câștigurilor ucrainene din ultimele câteva săptămâni, Rusia nu mai controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni. În două dintre ele, nici nu a stabilit încă granițele teritoriului pe care îl revendică.

Progrese pe frontul din est

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruşi, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai.

"Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse. Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate"", a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen