Putin face glume despre implicarea Rusiei în alegerile din SUA în 2020: 'Da, o vom face neapărat!'

Putin face glume despre implicarea Rusiei în alegerile din SUA în 2020: 'Da, o vom face neapărat!'

Preşedintele rus Vladimir Putin a răspuns în glumă miercuri la o întrebare a corespondentului NBC, Keir Simmons, dacă Moscova ar putea să intervină în campania prezidenţială din SUA în 2020, potrivit TASS şi Izvestia.

'Vă spun în secret: da, o vom face neapărat', a spus în glumă Putin, vorbind la forumul internaţional 'Săptămâna rusă a energiei' la Moscova.

Pe acelaşi ton glumeţ, Putin l-a rugat pe jurnalist să nu spună despre aceasta nimănui, iar apoi, trecând la ton sobru, a spus că Rusia are destule probleme la ea acasă de care să se ocupe.

Liderul rus a calificat drept 'ridicole' declaraţiile despre o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile americane din 2020.

Procurorul special 'Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă cu privire la o eventuală complicitate dintre noi şi Trump în cazul precedentelor alegeri, dar şi-a exprimat îngrijorarea că putem face acest lucru pe viitor. Este ridicol', a insistat preşedintele rus, citat de TASS.

Rusia este acuzată de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a-l avantaja pe Donald Trump în faţa rivalei sale democrate Hillary Clinton. Ancheta procurorului special Robert Mueller a investigat existenţa unei eventuale complicităţi între Moscova şi echipa de campanie a magnatului imobiliar.

Însuşi actualul secretar de stat american Mike Pompeo a afirmat recent că Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, avertizând că Washingtonul va contracara eforturile în acest sens ale Moscovei, conform AFP.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

4 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…