Putin ia în calcul să își amâne planul de a organiza așa-zise alegeri în regiunile ucrainene anexate la Rusia

Putin ia în calcul să își amâne planul de a organiza așa-zise alegeri în regiunile ucrainene anexate la Rusia

Regimul de la Moscova ia în considerare să amâne, din motive de securitate, alegerile ilegitime pe care le plănuiește în teritoriile pe care le ocupă în Ucraina.

Vladimir Putin și Ela Pamfilova FOTO EPA-EFE

Aceste așa-zise alegeri locale erau prevăzute pentru data de 10 septembrie, la fel ca în Rusia, dar președinta Comisiei Electorale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, a admis, în cadrul unei întrevederi cu Vladimir Putin, că ar putea fi amânate din cauza unor „circumstanțe neprevăzute”. Pamfilova a descris situația din regiunile ocupate de Rusia în Ucraina ca „nefiind simplă”.

Oficialul rus a precizat că nu are în vedere folosirea votului electronic în Ucraina, deoarece „este dificil din punct de vedere tehnic”.

După Crimeea, regimul de la Moscova pretinde să organizeze așa-numite alegeri în alte patru regiuni anexate de la Ucraina, și anume Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie. Deși armata rusă ocupă parțial aceste regiuni, mai puțin în Luganski, totuși regimul de la Moscova le consideră în întregime parte a Rusiei în baza unor referendumuri ilegale și false.

La începutul lunii iunie, Ucraina a lansat o contraofensivă pentru a încerca să elibereze toate teritoriile ocupate de forțele armate ale Moscovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?