Putin îi cere lui Șoigu un raport cu propuneri de redesfăşurări militare la graniţele de vest ale Rusiei, ca răspuns la consolidările NATO din Europa de Est

Putin îi cere lui Șoigu un raport cu propuneri de redesfăşurări militare la graniţele de vest ale Rusiei, ca răspuns la consolidările NATO din Europa de Est

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut vineri ministrului apărării, Serghei Şoigu, să-i prezinte un raport cu propuneri de redesfăşurări militare la graniţele vestice ale Federaţiei, ca răspuns la consolidările NATO în Europa de Est, transmite AFP, citată de Agerpres.

„În ce priveşte întărirea frontierelor noastre vestice din cauza acţiunilor adoptate de statele NATO (…) aceasta necesită să fie studiată, vă cer să-mi pregătiţi un raport separat şi să-l prezentaţi. Pe baza discutării rezultatelor, vom adopta o decizie relevantă în viitorul apropiat”, i-a spus Putin ministrului apărării, în timpul unei reuniuni televizate a Consiliului Securităţii Rusiei, potrivit AFP şi Interfax.

NATO a desfăşurat mii de militari în Europa Centrală şi de Est pentru a consolida flancul estic ca reacţie la intervenţia militară rusă în Ucraina, în vreme ce Moscova cerea, dimpotrivă, o retragere a Alianţei din această regiune.

Dintre statele Alianţei, Polonia şi cele trei ţări baltice au frontiere comune cu Federaţia Rusă. La rândul său, Ucraina se învecinează direct cu Polonia şi alte trei state din NATO: România, Ungaria şi Slovacia.

Una din justificările Rusiei pentru invadarea Ucrainei este temerea de a vedea ţara vecină alăturându-se NATO, ale cărei extinderi succesive sunt văzute de Moscova drept o ameninţare existenţială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia