Putin îl ironizează pe secretarul de stat american: frecventează 'anturaje proaste', trebuie să 'revină pe drumul cel bun'

Putin îl ironizează pe secretarul de stat american: frecventează 'anturaje proaste', trebuie să 'revină pe drumul cel bun'

Președintele rus Vladimir Putin l-a ironizat joi pe secretarul de stat american Rex Tillerson în legătură cu o decorație pe care i-a acordat-o acestuia în 2013, estimând că cel care la acea dată era președinte-director general al grupului petrolier ExxonMobil frecventează astăzi 'anturaje proaste' și trebuie să 'revină pe drumul cel bun', informează AFP și Reuters.

Numirea de către Donald Trump a lui Rex Tillerson drept șef al diplomației americane i-a alarmat pe detractorii președintelui american, în condițiile în care fostul director general al celui mai mare grup petrolier din lume a lucrat timp ce 20 de ani în Rusia, iar Vladimir Putin i-a înmânat în 2013 Ordinul Prieteniei.

'I-am acordat lui Tillerson și Ordinul Prieteniei în urmă cu ceva timp. Însă, analizând toate acestea, constatăm că el a început să frecventeze anturaje proaste și a greșit cumva drumul', a declarat Putin cu ocazia unui forum economic la Vladivostok (Extremul Orient rus). 'Dar eu sper că vântul cooperării, al prieteniei și colaborării îl va aduce pe drumul cel bun', a adăugat liderul rus pe un ton ironic.

Rex Tillerson a lucrat timp de 20 de ani pentru ExxonMobil, în calitate de personaj-cheie în sectorul petrolier rus, semnând contracte importante și multiplicându-și contactele cu Vladimir Putin, înainte de a fi numit secretar de stat de către Donald Trump.

În pofida acestei numiri în fruntea diplomației americane, relațiile dintre SUA și Rusia sunt în continuare la cel mai jos nivel după alegerea lui Donald Trump, pe fondul crizei din Ucraina, al războiului din Siria și al acuzațiilor privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane.

Cele două țări sunt angajate într-un război diplomatic, care a obligat Washingtonul să-și reducă drastic personalul de la ambasada și consulatul SUA în Rusia, iar Moscova să-și închidă consulatul din San Francisco și misiunile comerciale de la Washington și New York.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...