Putin începe deconectarea rușilor de exterior. Au fost instalate echipamentele necesare pentru a reduce accesul Rusiei la World Wide Web

La începutul acestui an, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea rusă a internetului (RuNet) pentru ”a proteja infrastructura de comunicații a țării” în cazul în care aceasta ar fi deconectată de la World Wide Web, rețeaua mondială, informează Forbes. Specialiștii care nu au văzut cu ochi buni decizia președintelui rus au spus că acest lucru deschide ușa către un ”firewall în stil chinezesc” care, de fapt, îi deconectează pe ruși de lumea exterioară.

Alexander Zharov, șeful autorității de reglementare a comunicațiilor Roskomnadzor a confirmat presei că „echipamentele sunt instalate pe rețelele marilor operatori de telecomunicații”, iar RuNet va începe testarea până la începutul lunii octombrie.

Guvernul susține că obiectivul său este să facă față „amenințărilor la funcționarea stabilă, sigură și integrală a internetului rus pe teritoriul rus”, prin centralizarea „rețelei generale de comunicații”. Acest lucru ar funcționa prin implementarea unui sistem alternativ de nume de domeniu (DNS) pentru ca Rusia să îndepărteze traficul web de serverele internaționale.

Citește articolul integral pe Forbes.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!