Putin începe deconectarea rușilor de exterior. Au fost instalate echipamentele necesare pentru a reduce accesul Rusiei la World Wide Web

Putin începe deconectarea rușilor de exterior. Au fost instalate echipamentele necesare pentru a reduce accesul Rusiei la World Wide Web

La începutul acestui an, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea rusă a internetului (RuNet) pentru ”a proteja infrastructura de comunicații a țării” în cazul în care aceasta ar fi deconectată de la World Wide Web, rețeaua mondială, informează Forbes. Specialiștii care nu au văzut cu ochi buni decizia președintelui rus au spus că acest lucru deschide ușa către un ”firewall în stil chinezesc” care, de fapt, îi deconectează pe ruși de lumea exterioară.

Alexander Zharov, șeful autorității de reglementare a comunicațiilor Roskomnadzor a confirmat presei că „echipamentele sunt instalate pe rețelele marilor operatori de telecomunicații”, iar RuNet va începe testarea până la începutul lunii octombrie.

Guvernul susține că obiectivul său este să facă față „amenințărilor la funcționarea stabilă, sigură și integrală a internetului rus pe teritoriul rus”, prin centralizarea „rețelei generale de comunicații”. Acest lucru ar funcționa prin implementarea unui sistem alternativ de nume de domeniu (DNS) pentru ca Rusia să îndepărteze traficul web de serverele internaționale.

Citește articolul integral pe Forbes .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”