Putin își amână vizita la Paris, anunță președinția franceză

Putin își amână vizita la Paris, anunță președinția franceză

Președinția franceză a anunțat marți că președintele rus Vladimir Putin își amână vizita la Paris care ar fi trebuit să înceapă pe 19 octombrie, transmite AFP.

Anunțul vine după ce ambasadorul rus în Franța declarase că Putin ar fi vrut să ajungă la Paris săptămâna viitoare pentru a aborda probleme spinoase, timp ce relațiile dintre cele două țări se deteriorează în legătură cu războiul din Siria, conform Reuters.

Oficialii francezi se luptă să găsească modalități pentru a pune noi presiuni asupra Rusiei, după ce Moscova a respins prin veto un proiect de rezoluție asupra Siriei elaborată de Franța în Consiliul de Securitate al ONU. Furia în creștere a responsabililor francezi provocată de evenimentele din zonele controlate de rebeli la Alep — bombardate de regimul sirian sprijinit de Rusia (n.r) — i-a făcut să reconsidere dacă îl vor primi pe Putin la 19 octombrie.

"Bineînțeles că încă mai vrea să vină la Paris", a declarat Aleksandr Orlov la radioul Europe 1. "Cred că dialogul trebuie să continue și suntem aici pentru a discuta mai ales în momentele dificile", a adăugat el.

"Ești ales președinte tocmai pentru a găsi precis soluții la probleme dificile. Vladimir Putin va veni să discute subiectele care provoacă furie", a mai afirmat ambasadorul.

Președintele Francois Hollande a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că nu este sigur dacă este util sau necesar să se întâlnească cu Putin. Liderul rus avea programată o vizită la Paris pentru a inaugura noua catedrală ortodoxă rusă și vizita o expoziție de artă rusă în capitala franceză, amintește Reuters.

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a declarat luni că o întâlnire cu Putin doar pentru politețuri nu are rost, deși a indicat că cei doi lideri se pot întâlni la Berlin în aceeași zi pentru un summit, pentru a discuta criza din Ucraina.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria