Putin își continuă propaganda despre război: „Pentru supraviețuirea Rusiei, pentru viitorul copiilor noștri”

Putin își continuă propaganda despre război: „Pentru supraviețuirea Rusiei, pentru viitorul copiilor noștri”

Vladimir Putin și-a continuat propaganda despre războiul din Ucraina în fața angajaților unei uzine aeronautice din Republica Bureatia, situată în sudul Siberiei.

Vladimir Putin într-un cadru de prezentare a propagandei sale despre război FOTO EPA-EFE

Putin a reluat teoria precum că vărsarea de sânge din Ucraina este necesară pentru supraviețuirea Rusiei „ca stat”.

„Nu este o misiune geopolitică, ci o misiune pentru supravieţuirea Rusiei ca stat, pentru crearea condiţiilor dezvoltării viitoare a ţării şi a copiilor noştri”, a spus liderul de la Kremlin.

Deși liderul de la Kremlin este cel care a declanșat războiul din Ucraina, la opt ani după ce a anexat Crimeea și a încurajat izbucnirea unei rebeliuni pro-ruse în Donbass, totuși Putin susține că luptă acolo împotriva Occidentului, care ține să aplice o „înfrângere strategică” Rusiei.

Însă Putin a omis să precizeze că afirmațiile în sensul „înfrângerii strategice”, deloc imorale cu referire la o conducere agresoare cu alte țări, au fost formulate abia după ce și-a trimis soldații pentru a cuceri statul vecin și pentru a asigura supraviețuirea regimului său, nu a Rusiei, așa cum pretinde.

Întrebat dacă a fost îngrijorat de sancțiunile impuse în principal de occidentali în semn de descurajare a agresiunii militare din Ucraina, Putin a susţinut că economia rusă s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se credea inițial. „Ne-am crescut suveranitatea economică de câteva ori. Au sperat că PIB-ul nostru va scădea cu 20% sau mai mult. Nu a fost deloc aşa. Avem o scădere, dar nu de 20%, ci de 2,1%”, a spus el.

Totuşi, Putin a recunoscut că Rusia este în pericol în cazul prelungirii sancțiunilor. „Într-adevăr, acest pericol există. Suntem conştienţi”, a admis el, citat de agențiile internaționale de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă