Putin, la raport în fața unor bloggeri militari: Liderul de la Kremlin prezintă un bilanț sumbru pentru ucraineni

Putin, la raport în fața unor bloggeri militari: Liderul de la Kremlin prezintă un bilanț sumbru pentru ucraineni

Vladimir Putin susține că armata ucraineană înregistrează pierderi mari pe câmpul de luptă, evocând un bilanț de soldați răniți sau uciși de zece ori mai grav în rândurile Kievului decât în cele ale Moscovei și scoaterea din uz a 25-30% din tancurile și vehiculele militare occidentale.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

Liderul de la Kremlin a prezentat acest bilanț - imposibil de verificat din surse independente - în timpul unei întâlniri avute marți cu bloggeri militari ruși.

Potrivit lui Putin, forțele armate ale Moscovei au pierdut doar 54 de tancuri de la lansarea contraofensivei ucrainene, acum câteva zile, în timp ce forțele armate ale Kievului ar fi rămas fără 160 de tancuri.

„Inamicul nu a avut succes pe niciunul dintre sectoarele frontului. Au pierderi mari”, a declarat Putin, citat de agențiile de presă EFE și Reuters, preluate de Agerpres .

Putin susține, fără dovezi, că pierderile umane ale Ucrainei sunt de zece ori mai mari decât cele ale Rusiei. El a ținut să evoce și pierderi grele și în rândul „mercenarilor” polonezi.

În ceea ce privește distrugerea barajului Kahovka, Putin susține, deloc surprinzător, că este rezultatul unui atac cu rachete HIMARS efectuat de ucraineni.

În contextul contraofensivei ucrainene, Moscova insistă cu filmulețe și declarații de propagandă în care sugerează că provoacă pierderi mari forțelor armate ale Kievului. Mai devreme, Ministerul rus al Apărării a prezentat imagini în care afirmă că a capturat tancuri germane Leopard şi vehicule americane de luptă Bradley.

Putin se ferește de legea marțială

În ceea ce priveşte insurgența din regiunea Belgorod, Putin a admis că este problemă şi că Rusia trebuie să ia măsuri pentru a-şi proteja mai bine graniţele.

Totuși, liderul de la Kremlin spune că nu consideră oportună instituirea legii marţiale în Rusia, așa cum a cerut șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

El insistă că armata rusă efectuează „corecții” în strategia sa militară și că își menține obiectivul „demilitarizării” Ucrainei.

Putin recunoaște totodată că armata rusă nu are destule drone şi muniţii de înaltă precizie, dar spune că fabricile de armament din Rusia lucrează zi şi noapte, înregistrând o producţie de 2,7 ori mai mare faţă de anul trecut.

În timp ce regimul de la Moscova duce o campanie de propagandă ce aduce aminte de cifrele umflate din bilanțurile prezentate pe vremea Uniunii Sovietice, trupele ucrainene avansează pe câmpul de luptă.

„Datorită băieţilor noştri, drapelele ucrainene flutură acum la locul lor legitim în localităţile din teritoriile recent eliberate”, a declarat luni seara preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu referire la noile localități eliberate.

Unii analiști militari afirmă că Ucraina ar fi încă în faza de recunoaştere şi de testare a liniilor ruseşti, înainte de lansarea unor atacuri masive asupra punctelor slabe ale inamicului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat