Putin le-a interzis oficialilor ruși să folosească cuvinte străine

Putin le-a interzis oficialilor ruși să folosească cuvinte străine

O nouă lege, promulgată de președintele rus, Vladimir Putin, le interzice oficialilor guvernamentali să folosească cuvinte străine în documente oficiale și corespondență. Scopul este protejarea limbii ruse de influențele occidentale.

Putin interzice oficialilor ruși folosirea cuvintelor străine FOTO Profimedia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin , a semnat o legislație care, de acum încolo, le va interzice oficialilor guvernamentali să folosească cuvinte străine. Această interdicție se va aplica pentru documentele și corespondența oficială, precum și în timpul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu, notează The Moscow Times .

Când se folosește limba rusă ca limbă de stat a Federației Ruse, nu este permisă folosirea cuvintelor și expresiilor care nu corespund normelor limbii ruse literare moderne”, se arată în noua lege, promulgată marți.

Cuvintele care fac excepție

Excepția, conform legii, este utilizarea „cuvintelor străine care nu au echivalente corespunzătoare, utilizate pe scară largă, în limba rusă”.

O listă de cuvinte străine care pot fi folosite urmează să fie întocmită de o comisie guvernamentală . Aceasta va fi publicată separat, potrivit informațiilor publicate cotidianul de afaceri Kommersant.

Între timp, o serie de personalități politice ruse au promis că vor proteja limba rusă de influența occidentală datorită a ceea ce ei au numit „rusofobie” și „atacuri asupra a tot ce are legătură cu Rusia”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...