Putin naționalizează o uzină de muniții după o avarie suspectă care a lăsat peste 20.000 de oameni în frig

Putin naționalizează o uzină de muniții după o avarie suspectă care a lăsat peste 20.000 de oameni în frig

Trei persoane au fost arestate și o fabrică de muniție urmează să fie naționalizată după ce 22.000 de locuitori ai unei suburbii a Moscovei au rămas fără încălzire din cauza unei avarii suspecte la o conductă.

Uzina de Muniții Klimovsk FOTO Yandex

Directorul Uzinei de Muniții Klimovsk, șeful sistemului de încălzire al întreprinderii și șeful adjunct al administrației orașului Podolsk au fost reținuți marți în legătură cu acest incident care a scos lumea în stradă. În afară de arestarea celor trei responsabili, Kremlinul și-a anunțat și intenția de a naționaliza uzina de muniții.

Aceste măsuri sunt întreprinse după spargerea unei conducte legate de Uzina de Muniții Klimovsk, incident care a lăsat în frig circa 22.000 de locuitori ai orașului Podolsk, situat la 37 de kilometri sud de Moscova.

Mai mulți locuitori ai Podolskului au ieșit în piața din centrul orașului pentru a-și exprima nemulțumirile și a presa autoritățile să ia măsuri pentru a nu nu mai sta în frig în propriile case.

Autoritățile susțin la rândul lor, în baza unei presupuse anchete preliminare, că incidentul a survenit din cauza „funcționării necorespunzătoare a cazanelor”.

Guvernatorul Moscovei spune că uzina nu a raportat incidentul, autoritățile locale aflând de el abia după înmulțirea sesizărilor din partea locuitorilor afectați.

Incidentul de la Uzina de Muniții Klimovsk a devenit foarte jenant pentru Kremlin în contextul apropierii așa-ziselor alegeri prezidențiale programate pentru perioada 15-17 martie în Rusia.

Pentru a preveni extinderea protestului, autoritățile au trimis un dispozitiv important de forțe de ordine. „Poliția a sosit repede să ne disperseze. Mi-aș fi dorit să fi readus încălzirea la fel de repede precum au trimis polițiști”, a denunțat un protestatar pe rețelele de socializare.

Alții s-au plâns de faptul că situații similare se produc de ani de zile și în localități din împrejurimile Podolskului.

„Puteți verifica și centrala termică Keramika din satul Mihnevo, districtul Stupinski. Este al doilea an în care oamenii îngheață în apartamente umede și înnegrite. Scriem și ne plângem, dar nu există niciun rezultat”, a comentat un alt protestatar pe rețelele de socializare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?