Putin nu-l primește pe emisarul de pace al Vaticanului

Putin nu-l primește pe emisarul de pace al Vaticanului

Emisarul pentru pace al Vaticanului, cardinalul Matteo Zuppi, nu va fi primit de Vladimir Putin în cursul vizitei sale de miercuri și joi la Moscova.

Cardinalul Matteo Zuppi FOTO EPA-EFE

Cardinalul Matteo Zuppi va discuta doar cu consilierul pentru politică externă al lui Putin, Iuri Ușakov, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin procedează total diferit față de Volodimir Zelenski, care s-a întâșnit personal cu emisarul pentru pace al Vaticanului în cursul vizitei acestuia la Kiev, acum câteva săptămâni.

Cardinalul Zuppi, care este arhiepiscop de Bologna şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene, ar urma să se întâlnească și cu Patriarhul Kirill I, un susținător al vărsării de sânge pe care o provoacă Putin în Ucraina.

Într-un comunicat făcut public marți Vaticanul afirmă că principalul scop al vizitei lui Zuppi la Moscova este încurajarea unui „gest umanitar” care ar putea contribui la încetarea războiului din Ucraina, informează Reuters, potrivit Agerpres .

Reuters apreciază că termenul folosit de Vatican se referă la repatrierea copiilor ucraineni răpiți și deportați în Rusia, solicitată de Kiev.

Autoritățile ucrainean estimează la 19.500 numărul copiilor deportaţi ilegal 19.500 din teritoriile ocupate de Rusia. Rusia neagă această acuzație, ascunzându-se sub motivul evacuării copiiilor aflaţi în pericol în zonele de conflict.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?