Putin nu merge la înmormântarea lui Prigojin. A negat orice implicare în moartea liderului Wagner

Putin nu merge la înmormântarea lui Prigojin. A negat orice implicare în moartea liderului Wagner

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are nicio intenţie de a fi prezent la funeraliile lui Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin FOTO Shutterstock

Preşedinţia rusă nu are informaţii despre organizarea funeraliilor, fiind vorba de o problemă a familiei, a precizat Peskov în faţa reporterilor.

Prigojin a murit săptămâna trecută , când avionul privat în care se afla s-a prăbuşit în Rusia, la două luni de la rebeliunea armată a grupului Wagner împotriva conducerii militare ruse.

Kremlinul a respins ca „minciună absolută" sugestiile unor politicieni şi comentatori occidentali potrivit cărora Putin a ordonat uciderea lui Prigojin, ca răzbunare .

În urma unor „expertize genetice moleculare”, s-a stabilit că identităţile celor zece victime ale căror trupuri au fost găsite după prăbuşirea avionului „corespund listei” de pasageri şi de membri ai echipajului, printre care figura Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, a anunţat Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Autoritatea aviatică a Rusiei a anunțat că şeful grupului Wagner se afla în avionul privat care s-a prăbuşit la nord-vest de Moscova săptămână trecută, la exact două luni după ce a Evgheni Prigojin a condus o revoltă eşuată împotriva conducerii militare ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?