Putin nu va participa la înmorântarea lui Mihail Gorbaciov pentru că este prea ocupat

Putin nu va participa la înmorântarea lui Mihail Gorbaciov pentru că este prea ocupat

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa sâmbătă la înmormântarea ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, decedat la vârsta de 91 de ani, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin nu va participa la înmorântarea lui Mihail Gorbaciov / Foto Arhivă

Ştim că ceremonia principală va fi pe 3 septembrie, precum şi funeraliile, însă agenda preşedintelui nu-i va permite să fie acolo", a declarat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă, precizând că Vladimir Putin s-a deplasat deja la spitalul moscovit unde a murit Mihail Gorbaciov pentru „a depune flori la sicriul lui".

Kremlinul l-a descris , miercuri, pe Mihail Gorbaciov drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, însă a ținut să menționeze că „a vrut sincer să creadă că Războiul Rece se va încheia și că acest lucru va favoriza o perioadă de dragoste eternă între o nouă Uniune Sovietică și Occident. Acest romantism nu era justificat. Nu a existat o perioadă romantică, luna de miere nu a mers bine și s-a vădit setea de sânge a adversarilor noștri. E bine că ne-am dat seama la timp și am înțeles”.

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, care a încheiat perioada Războiului Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reuşit să împiedice prăbuşirea Uniunii Sovietice, a murit marţi, la vârsta de 91 de ani, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Ceremonia funerară a lui Gorbaciov va avea loc în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, același loc în care a fost depus și trupul lui Iosif Stalin la moartea acestuia, în anul 1953.

Ultimul lider sovietic va fi înmormântat alături de soţia sa, care a murit în anul 1999. „Aceasta a fost o decizie a familiei”, menționează aceeaşi sursă.

Conform anunțului fiicei lui Mihail Gorbaciov, înmormântarea va avea loc, totodată, sâmbătă, la cimitirul Novodevici din Moscova. Dintre președinții sovietici, Nikita Hrușciov este singurul înmormântat acolo, ceilalți fiind înmormântați lângă zidurile Kremlinului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?