Putin pretinde că mobilizarea a decurs peste așteptările lui Șoigu

Putin pretinde că mobilizarea a decurs peste așteptările lui Șoigu

Circa 318.000 de rezerviști au fost recrutați în campania de mobilizare lansată pentru consolidarea trupelor ruse în Ucraina, a susținut Vladimir Putin într-un discurs rostit vineri cu ocazia Zilei Unității Naționale în Rusia.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

„Avem deja 318.000 (de rezerviști mobilizaţi, n. red.). De ce 318.000? Pentru că voluntari continuă să sosească. Numărul voluntarilor nu scade”, a spus Putin la o scurtă ceremonie desfăşurată în Piaţa Roşie din Moscova.

Potrivit liderului de la Kremlin, 49.000 dintre acești rezerviști luptă deja în Ucraina.

Cifrele anunțate de Putin nu pot fi verificate în mod independent și sunt greu de crezut, în condițiile în care liderul de la Kremlin anunța acum două săptămâni mobilizarea a 220.000 de rezerviști în decurs de o lună de la decretarea mobilizării parțiale. De altfel, liderul de la Kremlin stârnește scepticism de fiecare dată când anunță „succese”.

Pe 21 septembrie, în ziua decretării mobilizării parțiale, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu vorbea despre necesitatea încorporării a 300.000 de rezerviști pentru menținerea unei linii de front cu o lungime de peste 1.000 de kilometri.

În pofida „succesului” campaniei de mobilizare, Putin a dispus vineri recrutarea persoanelor condamnate pentru delicte grave.

Pe de altă parte, afișând un pretext umanitar, liderul de la Kremlin a evocat necesitatea „îndepărtării” locuitorilor aflați în zonele de lupte „periculoase” din Herson. Această operațiune de „evacuare”, considerată drept un act de deportare de conducerea Ucrainei, are loc de câteva săptămâni. În afară de locuitori, autoritățile instalate de Moscova în Herson mută de pe malul drept al râului Nipru, care desparte regiunea în două, pe cel stâng și monumente şi vestigii istorice, inclusiv rămăşiţele prinţului Grigori Potiomkin.

Potrivit oficialilor proruși din Herson, circa 70.000 de locuitori din Herson au fost strămutați deja în alte teritorii ucrainene ocupate de armata rusă.

Joi, adjunctul șefului administrației militaro-civile din Herson (structură administrativă de ocupație, n. red.), Kiril Stremousov, a declarat că trupele ruse s-ar putea retrage complet de malul drept al Niprului, ceea ce ar însemna şi retragerea orașul Herson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...