Putin promite salarii duble, dar degeaba: Oficialii ruși nu se înghesuie să lucreze în teritoriile ocupate în Ucraina

Putin promite salarii duble, dar degeaba: Oficialii ruși nu se înghesuie să lucreze în teritoriile ocupate în Ucraina

Oficialii ruși sunt reticenți în a se transfera în regiunile ucrainene anexate de Moscova în pofida faptului că sunt ademeniți cu salarii duble, relatează publicația independentă Meduza, care citează două surse de la Kremlin.

Mariupol, oraș devastat de ruși FOTO Profimedia

Regimul Putin încearcă să transfere oficiali din Rusia în teritoriile ocupate în regiunile Herson, Donețk, Luhansk și Zaporojie, dar se contruntă cu reticența acestora, chiar și în pofida dublării salariului.

Principalul motiv al refuzului de transfer în Ucraina îl constituie teama de a lucra într-o zonă de război, mai ales în contextul contraofensivei ucrainene, explică Meduza.

Rusia a ocupat o parte importantă a teritoriului Ucrainei în primele zile ale războiului, dar de mai bine de un an încoace se află în retragere.

După ce s-au retras din împrejurimile Kievului, în primăvara anului trecut, rușii au fost nevoiți să plece și din teritorii extinse din regiunile Harkov și Herson. Singurul avans însemnat l-au realizat la Bahmut, un oraș capturat în mai anul acesta la capătul a zece luni de lupte.

Mai mulți oficiali instalați de Moscova în teritoriile ocupate în Ucraina au fost uciși între timp, printre care Aleksei Katerinicev.

Pe lângă riscul de a fi uciși în bombardamente sau vânați de ucraineni, oficialii ruși riscă să fie condamnați la zece ani de închisoare pentru „dezertare” dacă și-ar abandona funcțiile din teritoriile ocupate, chiar și în cazul unui avans al trupelor armate ale Kievului.

Pentru a compensa lipsa de personal, Kremlinul organizează concursuri după modelul celui numit „Liderii Rusiei”, care este văzut ca o rampă de lansare în structurile de stat, transmite Meduza.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, de asemenea, că tinerii din teritoriile ucrainene ocupate vor fi incluși pentru prima dată în campania sa de recrutare de toamnă, care a început la 1 octombrie. Rusia intenționează să recruteze 130.000 de tineri pentru satisfacerea stagiului militar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană