Putin se pregătea din 2013 pentru un război la scară largă cu NATO, dar a fost mințit de producătorii de armament - VIDEO

Putin se pregătea din 2013 pentru un război la scară largă cu NATO, dar a fost mințit de producătorii de armament - VIDEO

Preşedintele rus se pregătea din 2013 pentru un război la scară largă cu NATO, dar a fost indus în eroare de producătorii de arme ca să-i facă pe plac, ajungând să creadă că arsenalul Rusiei echivala sau chiar îl depăşea pe cel al Statelor Unite ale Americii.

FOTO: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat în septembrie 2013 fabrica de puşti Kalaşnikov şi a inspectat armamentul de acolo, inclusiv noua puşcă AK-12, care a intrat în producţie din 2018, notează Mediafax.

Imaginile cu cantitatea imensă de arme ne arată că Putin se pregătea pentru un război de anvergură cu NATO în Europa de Est.

La finalul filmării, Putin inspectează soldaţii ruşi echipaţi cu vestă antiglonţ cu inserţii ceramice şi cu un modul GPS în loc de epoleţi, iar comandantul de brigadă era dotat cu o tabletă digitală pe care putea vedea poziţia fiecărui soldat. Putin chiar credea că Rusia dispunea de armament şi de artilerie care să se compare cu cel al Statelor Unite.

Cu toate acestea, în 2022, în cadrul „Operaţiunii Speciale” din Ucraina, nu a fost trimis niciun soldat rus echipat cu astfel de arme sau cu echipamente high-tech. Inclusiv vestele anti-glonţ sau sisteme cu vedere în infraroşu pe timp de noapte au lipsit în acest război, iar majoritatea soldaţilor ruşi au luptat în aceleaşi condiţii precare cum au luptat soldaţii sovietici în Afganistan în anii 1980 sau pe Frontul de Est pe durata celui de-al Doilea Război Mondial

Într-o altă filmare din 2017 apare echipamentul unui soldat rus al viitorului, cu vestă antiglonţ, de la Institutul Central Ştiinţific de Cercetare pentru Inginerie a Maşinilor de Precizie (institutul face parte din corporaţia de stat Rostech). Echipamentul a fost la expoziţia Rusia se concentrează pe Viitor, organizată în Sala Centrală de Expoziţii Manezh din Moscova.

Cinci ani mai târziu, Federaţia Rusă nu dispune de niciun soldat rus de infanterie astfel echipat şi a pierdut 60.000 de militari în Ucraina după şapte luni de război, armata rusă fiind împotmolită, nereuşind să ocupe pe deplin teritoriile vizate de Putin din regiunea Donbass.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...