„Putin și-a cheltuit toate rezervele la Avdiivka”/Surprinzătoarea postare a unei jurnaliste ruse

„Putin și-a cheltuit toate rezervele la Avdiivka”/Surprinzătoarea postare a unei jurnaliste ruse

În cele două luni ale ofensivei de la Avdiivka, armata rusă și-a cheltuit toate rezervele, fără a obține succese serioase. Planurile lui Putin au eșuat, scrie rusoaica Iulia Latinina, cunoscut jurnalist și istoric, pe rețeaua de socializare X.

„Putin și-a cheltuit toate rezervele la Avdiivka”, a scris Latinina.

Ea a tras mai multe concluzii din situația de pe front.

În primul rând, planurile Kremlinului pentru o ofensivă în iarna lui 2024 au fost dejucate.

”Planurile nu pot fi puse în aplicare fără mobilizare totală. Este puțin probabil să o ducă la îndeplinire înainte de alegeri (în primăvara anului 2024 - n.red.). Dacă o va realiza după alegeri, (...) nu este sigur că populația o va suporta”, a spus Latinina.

În al doilea rând, dronele au jucat un rol cheie în bătălia pentru Avdiivka. Datorită dronelor, armata ucraineană a reușit să oprească o ofensivă pe scară largă a forțelor armate ruse.

„Putin a fost oprit lângă Kiev de către sistemele americane Javelins (sisteme de rachete antitanc FGM-148 Javelin - n.red.), planurile sale de a captura Sudul și Harkovul au fost dejucate de HIMARS (sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS - n.red.). Dar atacurile de la Avdiivka au fost dejucate de dronele ucrainene, adică într-un război defensiv, Ucraina devine mai capabilă să se apere”, a scris jurnalista rusă.

În al treilea rând, Avdiivka a demonstrat că comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a avut dreptate când și-a redus ofensiva asupra Tokmak în vara anului 2023. Dacă ar fi continuat să atace pozițiile fortificate ale Forțelor Armate Ruse, armata ucraineană s-ar fi confruntat cu același dezastru care s-a întâmplat cu Forțele Armate Ruse de lângă Avdiivka. Comandamentul militar ucrainean s-a dovedit a fi mai inteligent decât cel rus, scrie Latinina

În timpul asaltului asupra pozițiilor Forțelor Armate Ucrainene din zona Avdiivka, rușii au pierdut până la 50% din echipamentul militar.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?