Putin şi Trump se vor adresa presei luni după summitul lor de la Helsinki (Kremlin)

Putin şi Trump se vor adresa presei luni după summitul lor de la Helsinki (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump se vor adresa presei după primul lor summit bilateral ce va avea loc luni la Helsinki, dar nu vor da publicităţii neapărat o declaraţie comună, a anunţat vineri Kremlinul, citat de AFP.

''Va avea loc o conferinţă de presă comună a celor doi preşedinţi'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

''Declaraţia comună nu este un atribut obligatoriu al unor astfel de întâlniri. Preşedinţii vor face declaraţii în funcţie de rezultatul summitului'', a adăugat Peskov.

Cotidianul rus Kommersant a relatat că Rusia şi SUA pregătesc o declaraţie comună, de două pagini, care să sublinieze importanţa menţinerii dialogului între cei doi lideri, între diplomaţi, între militari şi între serviciile de securitate.

Potrivit ziarului, care citează responsabili americani anonimi, Washingtonul insistă pentru a pune pe hârtie preocupările sale referitoare la presupusa ingerinţă rusă în alegerile din 2016 din SUA. Moscova a dezminţit întotdeauna orice responsabilitate a sa în acest caz.

Putin şi Trump se vor întâlni pe 16 iulie la Helsinki în cadrul primului lor summit bilateral, ce vizează ameliorarea relaţiilor, foarte deteriorate, dintre Moscova şi Washington. Cei doi preşedinţi nu s-au întâlnit până acum decât în marja unor reuniuni internaţionale, ultima fiind în noiembrie în Vietnam. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

4 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

5 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...