Putin spune că producția Gazprom crește: „Europa nu poate renunța la gazul rusesc nici până în 2027”

Putin spune că producția Gazprom crește: „Europa nu poate renunța la gazul rusesc nici până în 2027”

Cel mai probabil, Europa nu va putea să renunțe la gazul rusesc nici până în anul 2027, susține ministrul rus al Energiei, Nikolai Shulginov. De asemenea, Vladimir Putin spune că producția Gazprom nu este în scădere, ci, din contră, crește.

Gazprom are o producție în creștere / Foto Arhivă / Shutterstock

„În acest scop, trebuie să fie încrezători (europenii - n.red.) că vor putea face acest lucru până în 2027. Situația cu prețurile spot demonstrează că acest lucru nu este atât de simplu. Europa nu se poate baza pe nimeni, cu excepția SUA, care își extinde producția de GNL", a declarat Shulginov într-un interviu acordat publicației TASS .

De asemenea, oficialul rus adaugă că iarna va arăta cât de „reală este credința lor (oficililor țărilor europene) în posibilitatea de a respinge gazul rusesc”.

„Acest lucru va duce, de fapt, la oprirea industriei, inclusiv a celei chimice și a celei care se bazează pe energia pe bază de gaz. Va fi o viață absolut nouă pentru europeni. Cred că, cel mai probabil, nu vor reuși să abandoneze gazul rusesc, pentru că acest lucru este prea nesustenabil pentru ei", a adăugat Nikolai Shulginov.

Producția Gazprom este în creștere

Vladimir Putin, aflat la o întâlnire dedicată dezvoltării sociale și economice din Kamceatka, a declarat că producția Gazprom nu este în scădere, „așa cum încearcă lumea să vă sperie acum, ci este în creștere”.

Liderul de la Kremlin a mai spus că înlocuirea gazelor cu păcură este exclusă într-o regiune precum Kamceatka, care are un potențial turistic ridicat.

„În anumite regiuni există probleme specifice, precum cea pe care o discutăm acum. Dar este totuși necesar să rezolvăm problemele ținând cont de participanțiile activității economice. Guvernul trebuie să ia deciziile respective care să răspundă intereselor regiunii și ale țara în ansamblu. Desigur, având în vedere interesele entităților economice, deciziile luate ar trebui să se bazeze pe interesele statului", a precizat Putin.

Gazprom a obținut în prima jumătate a anului un profit net record de 2,5 trilioane de ruble conform standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS), în ciuda presiunii sancțiunilor și a unui mediu extern nefavorabil, a declarat pentru agenția rusă de știri TASS, Famil Sadygov, șef adjunct al holdingului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...