Putin sugerează că şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, s-ar afla în străinătate. Zelenski neagă informația

Putin sugerează că şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, s-ar afla în străinătate. Zelenski neagă informația

Președintele Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști și bloggeri, că şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, despre care s-a spus că ar fi fost grav rănit, s-ar afla în străinătate.

Vladimir Putin FOTO: Profimedia

Întrebat de jurnaliștii și bloggerii ruși dacă ştie unde se află generalul Zalujni, Putin a răspuns ironic: "Ei bine, întrebaţi-l pe el. Dar pentru asta trebuie să foloseşti o limbă străină”.

"Mie mi se pare că el este în străinătate. Dar s-ar putea să mă înşel", a adăugat apoi Putin, citat de News.ro

Afirmațiile au fost făcute pe 13 iunie, dar au fost postate abia duminică, 18 iunie, de către jurnalistul Pavel Zarubin, unul dintre propagandişii lui Putin, pe rețeaua sa de Telegram. Jurnalistul realizează emisiunea "Moscova. Kremlin. Putin" la postul de televiziune Rossia-1.

Încă din luna mai se vorbește despre o presupusă plecare a generalului ucrainean în străinătate, dar Ministerul ucrainean al Apărării a negat informaţia.

Șeful serviciului rus de informaţii externe, Serghei Narîşkin, a declarat jurnaliştilor că autorităţile ruse au primit informaţii despre starea de sănătate a lui Zalujni, dar nu a dorit să dezvăluie nimic.

Vineri, 16 iunie, în alocuţiunea sa video către ucraineni, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că a avut o reuniune a consiliului de război, pentru a vorbi despre contraofensivă, şi la reuniunea respectivă au luat parte atât Zalujni, cât şi Budanov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat