Putin susţine că armata rusă s-a retras de la Kiev „pentru a crea condiţii de negocieri” cu Ucraina

Putin susţine că armata rusă s-a retras de la Kiev „pentru a crea condiţii de negocieri” cu Ucraina

„Pentru a crea aceste condiţii (n.r. – pentru negocieri), trupele noastre s-au retras din centrul Ucrainei, de la Kiev. Autorităţile de la Kiev au refuzat să pună în aplicare aceste acorduri, deşi acestea au fost practic realizate”, a afirmat Vladimir Putin, conform RBC.ru .

„Deci rezultatul final depinde, desigur, nu de mediatori, ci de dorinţa părţilor contractante de a îndeplini acordurile la care au ajuns. Vedem astăzi că autorităţile de la Kiev nu au o astfel de dorinţă”, a mai adăugat Putin.

Negocierile pentru încetarea războiului în Ucraina au fost demarate pe 27 februarie, iar cele mai mari p rogrese au fost înregistrate la Istanbul , pe 29 martie, unde au participat miniştrii de Externe ai Rusiei, Ucrainei şi Turciei.

Liderul delegaţiei ruse şi consilier prezidenţial, Vladimir Medinski, a afirmat, la sfârşitul întrevederi, că Rusia a făcut „doi paşi uriaşi spre pace” şi a hotărât asupra lor după propunerile Kievului.

Totuşi, la începutul lui mai, atât Ucraina, cât şi Rusia au anunţat întreruperea discuţiilor privind un acord de pace.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…