Putin susține că vestul Poloniei este un cadou de la Stalin. „Vă vom reaminti“

Putin susține că vestul Poloniei este un cadou de la Stalin. „Vă vom reaminti“

Vladimir Putin a descris teritoriul polonez vestic ca fiind un "cadou" din partea dictatorului sovietic Iosif Stalin, susținând că acțiunile sale au făcut ca Polonia să primească această zonă de la Germania după cel de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin

"Teritoriile vestice ale Poloniei de astăzi sunt un cadou de la Stalin pentru polonezi, au uitat prietenii noștri de la Varșovia acest lucru? Vă vom reaminti", a amenințat Putin în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei la 21 iulie, scrie news.yahoo.com.

De asemenea, dictatorul l-a instruit pe directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, să monitorizeze posibila intenție a Poloniei de a "ocupa Ucraina de Vest". Nu există nicio dovadă că aceasta ar fi fost o posibilitate.

În imaginația lui Putin, o "inițiativă polono-lituano-ucraineană în domeniul securității" ar putea "ocupa" Ucraina de Vest. El nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

El a amenințat Polonia cu pierderea independenței sale ca urmare a unei "politici atât de agresive". De asemenea, Putin a afirmat că Polonia își datorează independența Uniunii Sovietice.

La 21 mai, președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a acuzat Polonia de "trădarea memoriei istorice" și a afirmat că datorează peste 750 de miliarde de dolari Moscovei pentru eliberarea de Germania nazistă și reconstrucția țării.

"Timp de secole, Rusia a fost grozavă în a întoarce lucrurile pe dos pentru a ne trage pe sfoară", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, comentând afirmațiile absurde ale lui Volodin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?