Putin susține prima sa conferință-maraton de la lansarea invaziei din Ucraina: temele evocate de Kremlin

Putin susține prima sa conferință-maraton de la lansarea invaziei din Ucraina: temele evocate de Kremlin

Vladimir Putin participă joi la un eveniment 2 în 1, și anume prima sa conferinţă de presă importantă de la începutul războiului la scară largă din Ucraina, șa 24 februarie 2022, pe care o va combina cu faimoasa sa conferinţă-maraton la care va răspunde întrebărilor concetăţenilor săi.

Vladimir Putin la conferința-maraton și „Linia directă” cu cetățenii ruși FOTO EPA-EFE

Potrivit televiziunii ruse, care va transmite în direct dublul eveniment, până acum au fost primite peste 1,5 milioane de întrebări pentru Putin atât de la jurnaliști, cât și de la cetățeni. Se aşteaptă ca Putin să aleagă câteva dintre problemele ridicate pentru a răspunde la ele.

Kremlinul a subliniat anterior că anul acesta, în ciuda conflictului său cu Occidentul, mai mulţi reprezentanţi ai presei străine vor putea asista la conferinţa-maraton a lui Putin.

Liderul rus și-a propus să treacă în revistă situaţia de pe câmpul de luptă din Ucraina, să exprime punctele sale de vedere asupra situației internaționale și să abordeze problemele economice. El ar putea vorbi şi despre campania sa electorală, în condiţiile în care şi-a anunţat recent candidatura pentru așa-zisele alegeri prezidenţiale din Rusia programate pentru 15-17 martie 2024.

Iniţial, era planificat ca Putin să-şi anunţe candidatura tocmai în cadrul conferinţei de presă de joi, aşa cum a făcut-o în 2004, atunci când candidat pentru al doilea mandat. Totuşi, de această dată, Putin, aflat la putere din 2000, a profitat de o ceremonie de decorare a personalului militar rus pentru a face mult-aşteptatul anunţ, transmite Agerpres , citând agențiile de presă DPA și EFE.

Anul acesta, Kremlinul a decis să combine conferinţa de presă cu sesiunea de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, care obişnuiau să aibă loc în prima şi, respectiv, a doua jumătate a fiecărui an, notează Agerpres.

Conferința-maraton de joi este prima susținută de Putin de la lansarea invaziei din Ucraina, liderul rus anulând-o pe cea de anul trecut în comtextul înfrângerilor suferite de armata sa pe câmpul de luptă din țara vecină.

Spre deosebire de conferinţele precedente de sfârşit de an, de această dată nu a existat o procedură oficială de acreditare, Kremlinul trimițând invitaţii doar anumitor jurnalişti aleşi pe sprânceană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat