Putin „umilit”, la summitul din Uzbekistan: înghesuit pe canapea și lăsat să aștepte stânjenit liderii mondiali VIDEO

Putin „umilit”, la summitul din Uzbekistan: înghesuit pe canapea și lăsat să aștepte stânjenit liderii mondiali VIDEO

Summitul din Uzbekistan pare să se fi transformat într-o competiție de sfidare a președintelui rus Vladimir Putin, care a susținut o serie de întâlniri oficiale de lucru, fiind supus umilinței publice, scrie presa internațională.

Putin, lăsat să aștepte la summitul de la Uzbekistan FOTO EPA-EFE

Putin i-a așteptat pe liderii din Kârgâzstan, Iran, Turcia, Azerbaidjan și India.

Premierul Indiei a apărut vineri mai târziu cu câteva zeci de secunde la întâlnirea bilaterală, timp în care Putin s-a văzut nevoit să facă diverse gesturi cu care să-și ascundă stânjeneala, să dialogheze și să-și facă semne cu presa din sală.

Pe Telegram există un videoclip în care Putin îl așteaptă nedumerit pe președintele Azerbaidjanului. Ilham Aliyev și-a permis să zăbovească mai mult de un minut, timp în care dictatorul rus a fost nevoit să-și rearanjeze „entuziast” hârtiile.

De asemenea, o înregistrare video cu președintele rus Vladimir Putin așteptându-l pe omologul său din Kârgâzstan, Sadyr Japarov, înainte de o întâlnire, a devenit virală pe rețelele de socializare.

Internauții din întreaga lume au reacționat la această presupusă umilire a lui Putin.

Mai multe persoane au comentat la postare pentru a-l ironiza pe președintele rus pentru umilința sa. Unii au numit acest incident drept „rândul lui Putin să aștepte”. O altă persoană a comentat: „Oh, Doamne. Când președintele Kârgâzstanului te face să aștepți, lucrurile nu stau bine în paradis”.

Vladimir Putin la summitul Uzbekistan FOTO AFP

Putin, în așteptare FOTO AFP

Mai mult, observatorii au remarcat că gazda summitului, președintele uzbek Șavkat Mîrzîioiev, ar fi evitat să dea mâna cu Vladimir Putin când l-a întâmpinat, deși a făcut o serie de alte gesturi prin care a mimat cordialitatea.

O imagine în care Putin a fost înghesuit pe canapea la o masă în capul căreia trona dominant Recep Erdogan, președintele Turciei, s-a viralizat rapid pe rețelele sociale.

Putin, înghesuit pe canapea la summitul din Uzbekistan FOTO Twitter

FOTO Twitter

În imagine apar cei mai importanți lideri mondiali, care au participat la summitul din Uzbekistan.

Astfel, în capătul mesei era așezat Erdogan, acesta vorbind, iar toată lumea fiind atentă la el. Imediat lângă Erdogan, în stânga, stă pe scaun într-o poziție ce pare mai generoasă ca spațiu președintele Azerbaidjanului, a cărui țară este sprijinită de Turcia în conflictul pe care îl are cu Armenia sprijinită de Moscova. Pe o canapea laterală a fost așezat Vladimir Putin, alături de aliatul său din războiul împotriva Ucrainei, președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko, și cu președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon. Președintele rus se află între cei doi, într-o poziție oarecum incomodă și vizibil stânjenit de situație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante