Putin, vizită la cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson

Putin, vizită la cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la o întâlnire a comandamentului militar din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, deţinută parţial de Rusia, a anunţat marţi Kremlinul.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat "Dnepr" (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei.

Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene.

Vladimir Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată de Moscova anul trecut.

Kremlinul nu a precizat când a participat Vladimir Putin la reuniunea comandamentului militar, arată surse citate de Agerpres.

La întâlnirea de la sediul "Dnepr", Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA.

Ultima dată Vladimir Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.

Unul dintre scopurile vizitei a fost acela de a obține un "raport" de la comandanți cu privire la situația din ambele direcții, Herson și Zaporojie.

De ce e atât de importantă regiunea Herson pentru ruși

Regiunea Herson este considerată o „poartă către Crimeea”, iar recucerirea ei ar „deschide calea spre recucerirea Crimeei, ceea ce Ucraina urmărește să facă în acest război”, afirmă dr. Marina Miron pentru BBC .

Herson este singura dintre capitalele regionale ale Ucrainei care a căzut în mâinile forțelor rusești. Rusia a cucerit-o la începutul lunii martie și a declarat recent că a anexat regiunea Herson, împreună cu alte trei regiuni din Ucraina.

Forțele Rusiei sunt supuse unei presiuni uriașe pentru a apăra Herson. Acestea au pierdut 6.000 de km pătrați de teritoriu în favoarea forțelor ucrainene în timpul contraofensivei lor din estul țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...